plhsteiriasmoi3

Από τον Γιώργο Μουργή

Όσο αθόρυβα τότε το μικρό κίνημα μαζί με απλούς πολίτες κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, στέκονταν εμπόδιο στη ματαίωση των σχεδίων των τραπεζιτών, τόσο αθόρυβα μεγάλωνε φορά με τη φορά. Μετά την ματαίωση προγραμματισμένου πλειστηριασμού την προηγούμενη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την δυναμική παρέμβαση συμπολιτών μας, πάρα την παρουσία των δυνάμεων καταστολής, σήμερα στο ίδιο Ειρηνοδικείο και ύστερα από την ίδια δυναμική παρέμβαση κανένας πλειστηριασμός δεν πραγματοποιήθηκε.

Όλοι οι πλειστηριασμοί ακυρώθηκαν πάλι. Αυτή τη φορά όμως και έπειτα από απόφαση του εισαγγελέα είχε από νωρίς απαγορευθεί η είσοδος πολιτών στο αντίστοιχο Ειρηνοδικείο της πόλης. Εξοργισμένοι πολίτες στην προσπάθεια τους να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διακόψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ίδιες δυνάμεις καταστολής που απαγόρευαν την είσοδο στις αίθουσες.

plhsteiriasmoi4

Η αντίδραση των πολιτών για αυτή την απαγόρευση, καθώς θυμίζει άλλες εποχές, ήταν άμεση και δεν άργησαν να ανάψουν τα αίματα. Στη προσπάθεια των πολιτών να σπάσουν το τείχος από τις ασπίδες και τα γκλοπ των κρανοφόρων ματατζήδων, δημιουργήθηκαν επεισόδια.

Η νίκη της ματαίωσης ακόμα ενός πλειστηριασμού είναι η απάντηση συνολικά των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας προς τη άρχουσα τάξη και τη σημερινή συγκυβέρνηση. Το καθεστώς ολοκληρωτισμού που επιβάλουν δικαστικές αρχές αστυνομία και μνημονιακή κυβέρνηση, είχε σαν αποτέλεσμα να συλληφθεί ένας συναγωνιστής του κινήματος. στον οποίον απαγγέλθηκαν οι γνωστές πια σε όλους μας κατηγορίες…

plhsteiriasmoi2

Τα ΜΑΤ αυτή τη φορά δεν ψέκασαν χημικά, μετά τις εντολές που έλαβαν και ύστερα από όσα αναίσχυντα γίναμε μάρτυρες στη Καισαριανή και στη συγκέντρωση των γερόντων συνταξιούχων. Το γεγονός ότι άρχισαν να τους φυλάνε και στα δικαστήρια όπως και στον κλειστό δρόμο από τις κλούβες που οδηγεί στο Μαξίμου, αποδεικνύει το φόβο τους για τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Μόνο με επίδειξη δύναμης, κρατικού αυταρχισμού και κρατικής καταστολής μπορούν να κυκλοφορούν.

Γνήσιοι εκφραστές πλέον μιας αντιλαϊκής- ανελεύθερης πολιτικής που για να σταθεί μαζί με τις καρέκλες τους, έχει ανάγκη τα δεκανίκια άλλοτε των δικαστών και άλλοτε των δυνάμεων που επιβάλλουν τη «τάξη».

plhsteiriasmoi

Η διάφορα είναι ότι το κίνημα είναι μαθημένο πια και από χημικά και ξύλο και από κάθε φασίζουσα νοοτροπία απαγόρευσης και καταστολής.Αντιστεκόμαστε: κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κανένας μόνος του στην ανομία των μνημονίων, καμία τάξη στο ξεπούλημα της δημόσιας περιούσιας. Το φόβο μας να έχετε…

*Οι φωτογραφίες από τη σύλληψη όπως την κατέγραψε ο φακός του Intimenews 

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Το αριστερό σύνθημα της αριστερής κυβέρνησης “κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Προσοχή, μη μπερδεύουμε τους αριστερούς με τους κομμουνιστές, δεν έχουν καμία σχέση έστω και αν προέρχονται από τη μήτρα του απλά είναι οπορτουνιστές του κερατά.

Αφήστε ένα σχόλιο