ΛΕΣΒΟΣ ΜΟΡΙΑ HOT SPOT ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΓΩΝΙΑ

Επί ώρες μέσα στο κρύο -κλειστός ο καταυλισμός…

Κλειστή είναι από το απόγευμα της Τρίτης η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ στο ύψος της Ειδομένης, από όπου γίνεται η διέλευση προσφύγων, μετά από απόφαση της γειτονικής χώρας «λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου», αναφέρει το ΑΠΕ, επιβεβαιώνοντας προηγούμενες αναφορές.

Όπως ανέφεραν από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ οι αρχές της χώρας δεν επιτρέπουν τη διέλευση λόγω συμφόρησης στη διεθνή σιδηροδρομική γραμμή στη Σλοβενία, που προκλήθηκε από βλάβη τρένου. Από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσαν ότι οι αρμόδιες αρχές της Σλοβενίας ενημέρωσαν για το πρόβλημα και ζήτησαν από τα Σκόπια να διακόψουν προσωρινά τη διέλευση προσφύγων μέχρι την αποκατάστασή του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διέλευση έχει σταματήσει από τις 7 το απόγευμα με αποτέλεσμα τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες να περιμένουν επί ώρες σε βενζινάδικο, 20 χιλιόμετρα μακριά.

Borders closed in the freezing night but not even families allowed to use #msf tents in #idomeni camp to keep warm. — STATHEROS (@TeeHamror) January 19, 2016 (τουίτ που αναφέρει: «Κλειστά τα σύνορα μες στην παγωμένη νύχτα, αλλά ούτε καν οικογένειες δεν επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν στις τέντες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο καμπ της Ειδομένης για να κρατηθούν ζεστοί»)

Όπως καταγγέλλει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις οργανώσεων και εθελοντών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι ελληνικές αρχές αρνούνται να επαναλειτουργήσουν τον καταυλισμό δίπλα στην ουδέτερη ζώνη.

«Έτσι, οι πρόσφυγες περιμένουν επί ώρες, μέσα στο κρύο, στο βενζινάδικο αντί να βρουν καταφύγιο στις θερμαινόμενες σκηνές που έχουμε στήσει» δηλώνει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, τα σύνορα για τους πρόσφυγες έχουν κλείσει μέχρι την Κροατία ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να «ξανανοίξει» νωρίς το πρωί.

Πηγή: ΑΜΠΕ, kar.org

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο