Η Σκωτία θα πραγματοποιήσει νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Σκωτία θα πραγματοποιήσει νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο, εκτός και αν παραμείνει στην ενιαία αγορά της ΕΕ, θα προειδοποιήσει η Νίκολα Στέρτζον, πρώτη υπουργός της Σκωτίας, μέσα σε αυτή την εβδομάδα, εντείνοντας τις πιέσεις προς την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ενώ ετοιμάζει σχέδια για Brexit, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Σκωτσέζα πρώτη υπουργός θα παρουσιάσει προτάσεις για έναν νέο διακανονισμό με το Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου η Σκωτία να μπορέσει να παραμείνει στην ενιαία αγορά μετά το Brexit, ακόμα και αν το Λονδίνο βγει. Υπενθυμίζεται πως οι ψηφοφόροι στη Σκωτία τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, και τώρα είναι αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να βρεθούν παρά τη θέλησή τους εκτός ΕΕ λόγω των αγγλικών ψήφων, δήλωσε η Στέρτζον σε σχόλιό της που δημοσιεύτηκε στους Financial Times την Κυριακή.

«Άποψη δική μου και της κυβέρνησης της οποίας ηγούμαι παραμένει το ότι η καλύτερη επιλογή για τη Σκωτία είναι η πλήρης συμμετοχή στην ΕΕ, ως ένα ανεξάρτητο κράτος- μέλος» είπε η Στέρτζον. «Η ανεξαρτησία πρέπει να παραμείνει επιλογή για τη διασφάλιση της θέσης μας στην ΕΕ, εάν καταστεί ξεκάθαρο πως τα συμφέροντά μας δεν μπορούν να προστατευτούν με άλλον τρόπο.

Το τελεσίγραφο αυτό από το Εδιμβούργο θα εντείνει τις πιέσεις προς την Τερέζα Μέι, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί ήδη την τεταμένη κατάσταση μέσα στο Συντηρητικό Κόμμα.

huffingtonpost.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο