Η νεκροψία επιβεβαιώνει τον μαρτυρικό θάνατο του Μακί Ντιαμπατέ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποφρακτικός ειλεός είναι η αιτία θανάτου του 44χρονου Macky Diabete, ο οποίος πέθανε στις 24 Μαρτίου στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω, όπως προκύπτει από τη νεκροψία σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΑΥΓΗΣ. Η διαπίστωση του ιατροδικαστή, ο οποίος διενήργησε χθες στη Ρόδο τη νεκροτομή, επιβεβαιώνει ουσιαστικά τον μαρτυρικό θάνατο και τις καταγγελίες ότι ο 44χρονος πριν πεθάνει ούρλιαζε από τους πόνους, ενώ αναπόφευκτα πολύ σοβαρά είναι και τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με το τι ιατρική φροντίδα έλαβε και εάν έλαβε ποτέ ο μετανάστης από τη Γουινέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που μίλησαν στην ΑΥΓΗ, είχε γίνει παλιά χειρουργείο στην κοιλιά. Λόγω του χειρουργείου αυτού δημιουργήθηκαν συμφύσεις που με τη σειρά τους προκάλεσαν τον αποφρακτικό ειλεό, ο οποίος ήταν ένα «τελικό γεγονός», όπως περιγράφεται.

Για να φτάσουμε όμως στο «τελικό γεγονός», έχουν προηγηθεί συμπτώματα που επιτρέπουν τη διάγνωση και την αντιμετώπιση. Οι αρχές καλούνται να απαντήσουν τι έκαναν κατά τις ημέρες που ο 44χρονος παρουσίαζε αυτά τα συμπτώματα, εάν τον πήγαν, πότε και πού για ιατρική φροντίδα. Ήταν περίθαλψη κατά την οποία έλαβε απλώς ένα αναλγητικό στο ιατρείο του ΠΡΟΚΕΚΑ; Τον εξέτασε ποτέ γιατρός; Του έδωσαν καθόλου σημασία;

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο