Από την Σοφία Σπανού

16 – 22 Iανουαρίου 2017: Η ορκωμοσία του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών σε ολόκληρο τον κόσμο, η εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε σχολείο όπου φοιτούν προσφυγόπουλα στο Πέραμα, το αεροπορικό ατύχημα στην Κιργιζία – αυτές είναι οι φωτογραφίες που προσπαθούν να περιγράψουν την παγκόσμια επικαιρότητα για την εβδομάδα που μόλις πέρασε.

Washington, Η.Π.Α: Ο Donald Trump περιμένει έτοιμος να ορκιστεί ως ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 20 Ιανουαρίου, 2017. Φωτογραφία:  Patrick Semansky / AP

Πειραιάς: 21 του Ιανουαρίου του 2017, εκπαιδευτικοί, γονείς, και συνδικάτα διαδηλώνουν στη γειτονιά του Περάματος, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και τα παιδιά των προσφύγων. Η συγκέντρωση αυτή ήταν μια ισχυρή απάντηση στην πρόσφατη φασιστική επίθεση σε ένα τοπικό σχολείο, όπου τα παιδιά των προσφύγων είναι ευπρόσδεκτα. Ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός μαζί με μέλη της εισέβαλαν στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου, στο Πέραμα με σκοπό να αποτρέψουν βίαια παιδιά πρόσφυγες να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Φωτογραφία: Νικόλας Γεωργίου.

Παρίσι, Γαλλία: Την ίδια μέρα με την ορκωμοσία του Donald Trump διαδηλώσεις σημειώθηκαν σε πολλά μέρη του κόσμου εναντίον του.  Φωτογραφία: Ian Langsdon/EPA.

Αleppo, Συρία: Παιδιά παίζουν σε ένα καταστραμένο από τον πόλεμο δρόμο στη γειτονιά Tareeq al-Bab στο Χαλέπι της Συρίας. Φωτογραφία: George Ourfalian / AFP

Άγκυρα, Τουρκία: H ανεξάρτητη βουλευτής Aylin Nazliaka δένει με χειροπέδες τον εαυτό της στο βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συζήτησης, για να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο ενάντια στις προτεινόμενες συνταγματικές αλλαγές. Φωτογραφία: REUTERS.

Allahabad, Ινδία: Παιδιά από φτωχικές γειτονιές του Allahabad της Ινδίας διασκεδάζουν παρακολουθώντας μια παράσταση, στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της παιδικής εργασίας, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 2017. Παρά την ταχεία οικονομική ανάπτυξη της χώρας, η παιδική εργασία εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη στην Ινδία, όπου υπολογίζεται ότι εργάζονται 13 εκατομμύρια παιδιά. Φωτογραφία: Rajesh Kumar Singh / AP

Bishkek, Κιργιζία: Στη φωτογραφία διακρίνονται τα συντρίμμια του τουρκικού εμπορικού αεροσκάφους που συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς της Κιργιζίας. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, οι περισσότεροι στο έδαφος, όταν το Boeing 747 προσπάθησε ανεπιτυχώς να προσγειωθεί σε συνθήκες πυκνής ομίχλης. Φωτογραφία: Vladimir Pirogov / REUTERS.

Ιεριχώ, Δυτική Όχθη: Χριστιανοί Ορθόδοξοι ιερείς αναπαριστάνουν τη βάπτιση του Ιησού κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής τελετής των Θεοφανίων στον ποταμό Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη. Φωτογραφία: Ariel Schalit / AP.

Χαμηλές πτήσεις για δύο πανέμορφους κύκνους  στον παράδεισο του υγρότοπου της Αλυκής Αιγίου στην Αχαΐα. Φωτογραφία: Κώστας Σταματόπουλος.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο