Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Δήμου Πατρέων, Ανδρέας Αθανασόπουλος, θα εκπροσωπήσει τη δημοτική αρχή της Πάτρας στην κινητοποίηση – συλλαλητήριο των συμβασιούχων στον τομέα Καθαριότητας των Δήμων, στην Αθήνα, αύριο Τετάρτη 28 Δεκέμβρη, στις 12 μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση της δημοτικής αρχής στον αγώνα τους.

Οι συμβασιούχοι στον τομέα Καθαριότητας των Δήμων όλης της χώρας, αγωνίζονται ενάντια στις μεθοδεύσεις και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που επιδιώκει να απολύσει εκατοντάδες συμβασιούχους.

Απαιτούν να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι, να μην γίνει καμία απόλυση, να διατηρηθεί η επέκταση των συμβάσεων μέχρι τις 31/12/2017. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους Δήμους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Δήμαρχοι Ικαρίας, Καισαριανής, Πάτρας, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, με ανακοίνωση – παρέμβασή τους, για τη διασφάλιση της δουλειάς των συμβασιούχων στον τομέα Καθαριότητας των Δήμων, ανέφεραν:

«Όλα έχουν ένα όριο! Ο εμπαιγμός όμως της κυβέρνησης δεν φαίνεται να έχει τελειωμό! Η κυβέρνηση με επανωτές τροπολογίες και τροποποιητικές διατάξεις το τελευταίο διάστημα υποτίθεται ότι μεριμνά για την συνέχεια των συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και τους ΦΟΣΔΑ. Είναι εργαζόμενοι που ήρθαν στους δήμους με 8μηνες συμβάσεις και με τις διαδικασίες ΑΣΕΠ. Με τους αγώνες τους κατάφεραν να πάρουν παράταση δουλείας μέχρι το τέλος του 2016 και με νέα κυβερνητική τροπολογία μέχρι το 2017. Κι΄ομως να που τώρα, η αρμόδια υπουργός Κα Γεροβασίλη, θέτει και πάλι υπό αμφισβήτηση αυτή την προοπτική! Η αρμόδια υπουργός με πρόσχημα αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και συνταγματικές διατάξεις προβάλει ως “ανυπέρβλητο εμπόδιο” να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι την δουλειά τους το πέρας του 24 μήνου! Από την μια η αρμόδια υπουργός σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου που θέλει τάχα “άλλα δεν μπορεί” και από την άλλη η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ που στέκεται συστηματικά ενάντια στο δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων! Ενιαία στήνουν το χορό της αντιλαϊκής επίθεσης και της κλιμάκωσης της και ενιαία μοιράζουν και τους ρόλους του αποπροσανατολισμού. Δεν διστάζουν να βάλουν μπροστά την διαίρεση μεταξύ εργαζομένων, ανέργων, τον λεγόμενο κοινωνικό αυτοματισμό.

Για όσους όμως γνωρίζουν στοιχειωδώς από κοντά και όχι από τα γραφεία τους, τις συνθήκες δουλείας σε αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, τους είναι καθαρό, ότι το μόνιμο προσωπικό είναι από τις πιο κρίσιμες και βασικές προϋποθέσεις για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των αντίστοιχων υπηρεσιών. Είναι όρος και προϋπόθεση για την μη ιδιωτικοποίηση τους, για την ίδια την προστασία της ζωής και της αρτιμέλειας των εργαζομένων. Κάνεις δεν μπορεί να δηλώνει αγνοία για το γεγονός ότι στον χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων τα εργατικά ατυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρονιά! Απόρροια των συντριπτικών ανατροπών που έχουν επέλθει στις εργασιακές σχέσεις, της απόλυτης μείωσης της χρηματοδότησης των Δήμων, με ευθύνη διαδοχικά των κυβερνήσεων και με την συνδρομή δυστυχώς και της πλειοψηφίας των εκλεγμένων στην τοπική διοίκηση.

Από τη θέση και την ευθύνη μας έχοντας ήδη προχωρήσει την ανανέωση των συμβάσεων καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό και την μεθόδευση ενάντια στους συμβασιούχους και απαιτούμε από την κυβέρνηση να λύσει τώρα το θέμα. Να μην αφήσει τους εργαζόμενους και το δικαίωμα τους στη δουλειά μπαλάκι των ελεγκτικών μηχανισμών, των δημάρχων, των διοικήσεων των ΦΟΣΔΑ. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων και να ξεκινήσει επιτέλους η διαδικασία για την μονιμοποίηση τους.

Να μην θέσουν Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ σε μια ακόμη δοκιμασία τους δήμους και την λειτουργία τους. Να μην παραδώσουν τον χώρο της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, εμπόρευμα και λεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα που διακαώς τον ορέγονται και για τον οποίο πληρώνει ήδη ακριβά το λαϊκό νοικοκυριό στις πόλεις μας.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα και την αγωνία των εργαζομένων γιατί από πρώτο χέρι γνωρίζουμε ότι και αναγκαίοι είναι και χρειάζονται πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι στους δήμους και τις υπηρεσίες τους, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς για τις ανάγκες των δημοτών. Γιατί γνωρίζουμε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν και ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες που πλημμελώς σήμερα απολαμβάνουν και αυτός ο εμπαιγμός οφείλει κάποτε να σταματήσει».

 

 

902

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο