Ιστορία

Η διαχρονική πάλη μιας (φτωχής) γυναίκας

By Δημήτρης Κούλαλης

March 03, 2017

Του Δημήτρη Κούλαλη

Ήταν 3/2/1913, όταν περίπου 5.000 χιλιάδες “σουφραζέτες” διαδήλωναν στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ υπέρ της χορήγησης ψήφου στις γυναίκες.

Πολλές συνελήφθησαν και κακοποιήθηκαν από την Αστυνομία, άλλες πάλι, δεκάδες, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Πέρασε πάνω από ένας αιώνας από τότε, ποσά πράγματα όμως άλλαξαν; Σύμφωνα με τα στοιχεία, 5.000 γυναίκες δολοφονούνται ετησίως στην Ινδία, επειδή η προίκα τους εκτιμάται ως ανεπαρκής. 120 εκατ. γυναίκες και κοπέλες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων σε 29 χώρες του κόσμου.

Ακόμη, όπως ανέφερε ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 2016, οι νέες γυναίκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε χώρες όπου ο HIV κυριαρχεί. Σημειώστε ακόμη, μισό δισ. γυναίκες σε όλο τον κόσμο είναι αναλφάβητες.

Στην Ελλάδα, 7/10 δήλωσαν ότι πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ η ανεργία των γυναικών στη χώρα μας αγγίζει το 26 %. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ευρήματα.

Τα υπόλοιπα σύντομα στα ΕΛΛΟΓΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ και το Νόστιμον Ήμαρ.

ΥΓ: Λυπούμαστε που θα χαλάσουμε το αφήγημα περί κοινού-ενιαίου αγώνα στους εκπροσώπους του “αστικού” φεμινισμού, τύπου Κλίντον, αλλά τα στοιχεία αφορούν 8/10 περιπτώσεις τις γυναίκες από τα φτωχά-λαϊκά στρώματα.