λεπεν

 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα exit polls το Εθνικό Μέτωπο εμφανίζεται να έρχεται πρώτο σε εθνικό επίπεδο με 30,6%, ακολουθούν οι Ρεπουμπλικανοί του Νικολά Σαρκοζί με 27% και οι Σοσιαλιστές του Φρανσουά Ολάντ έπονται με 22,7%

Το Εθνικό Μέτωπο δεν έχει κερδίσει ποτέ κάποια περιφέρεια, κάτι που μπορεί να καταφέρει στο δεύτερο γύρο των εκλογών την επόμενη εβδομάδα. Το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα ήρθε πρώτο σε έξι από τις 12 περιφέρειες, ενώ για μία, το Παρίσι, το αποτέλεσμα είναι ακόμα άγνωστο.

Η ίδια η Μαρίν Λεπέν συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% στο βορρά, ενώ η ανιψιά της Μαρεσάλ Λεπέν κατάφερε παρόμοιο αποτέλεσμα στα νοτιοανατολικά της χώρας. Το αποτέλεσμα αυτό ισχυροποιεί την υποψηφιότητα της Λεπέν για τις προεδρικές εκλογές του 2017.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, είναι αν οι Σοσιαλιστές του Ολάντ που έρχονται τρίτοι στις περισσότερες περιφέρειες θα παραιτηθούν ώστε να στηρίξουν τους κεντροδεξιούς υποψηφίους και ανα αποφύγουν επικράτηση της ακροδεξιάς σε συγκεκριμένες περιφέρειες.

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο