Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, διαδήλωσαν σε κλίμα ηρεμίας στο Παρίσι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Κοινωνικό Μέτωπο», λίγες  ώρες μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας και  κατευθύνθηκαν κατόπιν στην Πλατεία της Βαστίλης φωνάζοντας: «αντικαπιταλιστές».

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την κοινωνία και την οικολογία», «υπέρ της ισότητας των δικαιωμάτων εναντίον ενός γενικευμένου πρεκαριάτου» ή «En Marx», παραφράζοντας την ονομασία του κόμματος του Μακρόν «En Marche!», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό.

Οι συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παραρτημάτων των συνδικαλιστικών ενώσεων CGT, Sud ή Unef και οργανώσεων που δεν αποδέχθηκαν ποτέ ότι τελείωσε η μάχη εναντίον της εργατικής νομοθεσίας κι αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους όποιος κι αν εκλεγόταν στον προεδρικό θώκο της Γαλλίας.

 

enetpress

Μοιραστείτε.

1 Σχόλιο

  1. Οι καπιταλιστές θα μας πουλήσουν το σχοινί με το οποίο θα τους κρεμάσουμε. Τάδε έφη Λένιν. Τι κρίμα που δεν “ζει” για να δει πως ανατράπηκε αυτό που είχε πει, προφανώς αν γνώριζε τον καπιταλισμό εις βάθος θα διαπίστωνε ότι ο καπιταλισμός δεν έχει αδιέξοδα, συνεργάζεται μια χαρά και με τους σοσιαλιστές και με τους αριστερούς και με τους ακροδεξιούς επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει ο Ανιέλι “αν δεν κάνουμε τη δουλειά μας με τη δεξιά θα την κάνουμε μια χαρά με την αριστερά” και αυτό που είχε πει κάποτε ο Μποδοσάκης όταν τον ρώτησαν με ποιον είναι, “με το γκοβέρνο” απάντησε, και για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, οι καπιταλιστές μας πουλάνε το σκοινί με το οποίο θα κραμαστούμε.

Αφήστε ένα σχόλιο