mpogiopoulos

Από τον Νίκο Μπογιόπουλο

Λένε πως αν θέλεις να καταλάβεις την κατάσταση που βρίσκεται μια κοινωνία υπάρχουν δυο δείκτες: Ο ένας είναι πόσο χαρούμενα είναι τα παιδιά της. Ο άλλος είναι πόσο περήφανοι είναι οι γέροντές της.

Ε, λοιπόν, στην Ελλάδα του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και σήμερα του Τσίπρα, πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά υποσιτίζονται και πάνω από 400.000 νέοι έχουν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς και της νέας οικονομικής προσφυγιάς.

Στην Ελλάδα του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και σήμερα του Τσίπρα, οι γέροντες αγκομαχούν, πένονται, μετρούν τις πληγές της αξιοπρέπειάς τους κάθε φορά που στέκονται μπροστά από τα ΑΤΜ για να εισπράξουν τα ψίχουλα της των κομμένων συντάξεων.

Αυτό συνέβη και σήμερα, ημέρα εφαρμογής των περικοπών στις επικουρικές, προς δόξα του μέγα διαπραγματευτή (άμα τε και… «κομμουνιστή»!) Κατρούγκαλου.

Φυσικά, όταν ο Τσίπρας ανέλαβε πρωθυπουργός δεν έλεγε ότι θα κόβει συντάξεις. Άλλα έλεγε:

«Η νέα Κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη (…). Καμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων! Διατηρούμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό καθολικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης (…). Πρώτο μέτρο για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων η επαναχορήγηση δέκατης τρίτης σύνταξης (…)».

Πρόκειται για αποσπάσματα από τις προγραμματικές δηλώσεις Τσίπρα, τον Φλεβάρη του 2015.

Στη συνέχεια, ο κ.Τσίπρας, παριστάνοντας τον κυματοθραύστη των πιέσεων της τρόικας και στρώνοντας το χαλί για την επερχόμενη εξαπάτηση του δημοψηφίσματος, είχε αναρωτηθεί:

«(…) θα μπορούσε να βρεθεί Έλληνας βουλευτής που θα ψηφίσει σε αυτή εδώ την αίθουσα την κατάργηση του ΕΚΑΣ δηλαδή του μικρού αυτού επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους»;…

Απολαύστε τον:

Ε, λοιπόν, η απορία του κ.Τσίπρα, λύθηκε.

Ναι, υπάρχουν βουλευτές που μπορούν ψηφίσουν την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Είναι οι δικοί του βουλευτές!

Ναι, υπάρχει πρωθυπουργός που μπορεί να ψηφίσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Δεν είναι δύσκολο να του τον υποδείξει κανείς. Ας κοιταχτεί στον καθρέφτη του!

Ναι, υπάρχει κυβέρνηση, που όχι μόνο μπορεί να αφαιρέσει το ΕΚΑΣ από τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά που έχει απολέσει την επαφή της με κάθε ηθικό έρμα και σε τέτοιο βαθμό, ώστε να επιβάλλει στους χαμηλοσυνταξιούχους να της επιστρέψουν (!) και εκείνο το ΕΚΑΣ που μέχρι τώρα νομίμως το ελάμβαναν!

Ναι υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός που πριν γίνει πρωθυπουργός κοιτούσε τους συνταξιούχους στα μάτια και τους κορόιδευε ξεδιάντροπα.

Ναι, υπάρχει κυβέρνηση που σήμερα – όπως ακριβώς έκαναν οι προηγούμενες – έκοψε για μια ακόμα φορά τις επικουρικές συντάξεις των γερόντων.

Ποια κυβέρνηση είναι αυτή; Τίνος κυβέρνηση είναι αυτή; Η κυβέρνηση του κ.Τσίπρα είναι.

Δική του είναι αυτή η κυβέρνηση. Δική του είναι και η κατάντια. Δική του και η ξεφτίλα.

imerodromos

Μοιραστείτε.

2 Σχόλια

 1. Το τραγικό είναι ότι οι εξαπατημένοι από το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα ψηφίσουν Κούλη και όχι το ΚΚΕ. Η αλήθεια όμως είναι ότι στα προτεκτοράτα δεν πας να ψηφίσεις. Αν έχει λίγη αξιοπρέπεια το ΚΚΕ δεν θα πρέπει, όπως το 1946, να πάρει μέρος στις εκλογές και να καλέσει τον κόσμο σε αποχή.

  • ένας στις

   Για να έχει νόημα κάτι τέτοιο θα πρέπει το ΚΚΕ να είναι το κόμμα που ήταν το 46. Θα πρέπει να έρθει πιο κοντά στην απαρχή του ως ΣΕΚ, όταν δημιουργήθηκε από τα κάτω, συνενώνοντας τον κόσμο της εργασίας και τα σωματεία των επαγγελματιών.

   Αντιθέτως, το σημερινό ΚΚΕ περισσότερο σχέση έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Όχι τόσο ως προς τη ρητορική, αυτό είναι αλήθεια, αλλά τι σημασία έχει αυτή όταν σε όλα τα υπόλοιπα πάσχει; η οργανωτική του δομή, οι εσωτερικές διαδικασίες λήψεις αποφάσεων και η κοινωνική του απεύθυνση και ακόμα ακόμα η ίδια η στόχευση των δράσεών του επηρεάζουν πολύ πιο άμεσα το δια ταύτα από το γεγονός ότι μπορεί να περηφανεύεται ότι από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έχει τον πιο ολοκληρωμένο λόγο;

   βλέπουμε ένα κκε που αντί να προσπαθεί να ενώσει, προσπαθεί να οικειοποιηθεί.

   αντί να προσπαθεί να καλύψει πολιτικά άλλες ριζοσπαστικές ομάδες, να της αντιμετωπίζει φοβικά, λες και φοβάται μην του κλέψουν τα κουκιά

   αυτό το ΚΚΕ δε θα μπορούσε ποτέ να γίνει αυτό που ήταν τότε.

Αφήστε ένα σχόλιο