Φρικτό θάνατο βρήκε χθες το βράδυ στο Βελεστίνο ένα αδέσποτο σκυλάκι που δηλητηριάστηκε από φόλα.

Ο δολοφόνος του ζώου έριξε τη φόλα μέσα στην φάτνη του χριστουγεννιάτικου κέντρου, όπου το άτυχο ζώο είχε βρει καταφύγιο από το κρύο.

Από τους φρικτούς πόνους και τους σπασμούς του ζώου η φάτνη γέμισε αίματα και διαλύθηκε.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τα αδέσποτα, οι θανατώσεις ζώων με φόλες είναι συχνό φαινόμενο.

Σε ανακοίνωση της η Φιλοζωϊκή ομάδα Βόλου, αναφέρει:
“Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου βρέθηκε δηλητηριασμένο ένα σκυλί μέσα στη φάτνη του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Βελεστίνου, όπου είχε βρει καταφύγιο.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εγκληματίες με ελαφριά συνείδηση δολοφονούν με αυτόν τον βασανιστικό τρόπο ζώα (η φόλα είναι τοξικό δηλητήριο που προκαλεί ασφυξία, αφόρητο πόνο, εμετούς, διάρροιες, σπασμούς κλπ). Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου καταδικάζει αυτή την πράξη και καλεί όποιον γνωρίζει τον δράστη να τον καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα, καθώς η θανάτωση ζώων είναι πράξη παράνομη και τιμωρείται με φυλάκιση 1 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο έως 30.000 ευρώ για κάθε ζώο (Ν.4235/14). Καλεί επίσης τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να καταδικάσει με επίσημη ανακοίνωση τον ανήθικο αυτό τρόπο εξόντωσης και να καλέσει τους πολίτες που γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά θανάτωσης και κακοποίησης να τα καταγγέλλουν στην αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες αποτρόπαιες και βάρβαρες ενέργειες. Πόσο μάλλον που έχει πλέον αποδειχτεί επιστημονικά πως όσοι κακοποιούν ανυπεράσπιστα ζώα επιδεικνύουν και βάναυση συμπεριφορά απέναντι σε ανθρώπους. «Καλούμε τέλος τον Δήμο Ρήγα Φεραίου να εφαρμόσει επιτέλους όσα ορίζει ο Νόμος για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων γιατί εξαιτίας της ανεπαρκούς πολιτικής τα ζώα γίνονται δύο φορές θύματα των ασυνείδητων ανθρώπων”.

Πηγή

Μοιραστείτε.

2 Σχόλια

  1. Δήμητρα στις

    ΝΤΡΟΠΗ!!!!! Κατά τ’αλλα γιορτάζουμε Χριστούγεννα και στολίζουμε δέντρα και φάτνες αλλά δε διστάζουμε να τις ματούσουμε με το αίμα του φτωχού ζωντάνου που σα μικρός Χριστός, κούρνιασε μέσα. Ζήτω ο Ηρώδης δηλαδή! Φτάνει κανεις να ντρέπεται που ζει και αναπνέει σε μια τέτοια κοινωνία.

  2. Δήμητρα στις

    ΝΤΡΟΠΗ!!!! Κατα τ’άλλα στολίζουμε δέντρα και φάτνες αλλά δε διστάζουμε να τις ματώσουμε με το αίμα του φτωχού ζωντανού που, σαν μικρός Χριστός, κούρνιασε μέσα. Φτάνει κανείς να ντρέπεται που ζει και αναπνέει σ’αυτή την κοινωνία. Σιχασιά…

Αφήστε ένα σχόλιο