Το απόγευμα της Τετάρτης 𝟑/𝟐, στις 𝟏𝟗:𝟎𝟎, πραγματοποιείται online συζήτηση με θέμα την ολιστική προσέγγιση του δικαιώματος στην αποσύνδεση και του κινδύνου ναρκοθέτησης των εργασιακών δικαιωμάτων στην Ευρώπη εξαιτίας παρεμβάσεων από εργοδοτικά συμφέροντα, συζητώντας με πολιτικούς και εκπροσώπους συνδικάτων & ερευνητικών Ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, στην εκδήλωση Ευρώπη & Δικαίωμα στην Αποσύνδεση / Europe & The Right to Disconnect.

Την συζήτησα μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από την σελίδα του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Αρβανίτη στο facebook.

Δελτίο τύπου

Η μετάβαση μεγάλου μέρους των εργαζομένων σε καθεστώς τηλεργασίας λόγω πανδημίας, αλλάζει το τοπίο στην εργασία. Η αλλαγή αυτή καθιστά αναγκαία μια επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου ώστε να διασφαλίζονται τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Στις συνθήκες της τηλεργασίας η ελαστικοποίηση των ωραρίων και η αυξανόμενη προσδοκία για διαθεσιμότητα ανά πάσα στιγμή αποτελούν ήδη πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια σε όλη την Ευρώπη.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχωρά στη νομοθέτηση για το #Δικαίωμα_στην_Αποσύνδεση, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να απέχουν από τα εργασιακά καθήκοντα και την ηλεκτρονική επικοινωνία, όταν ολοκληρώνεται το ωράριο εργασίας τους, χωρίς επιπτώσεις. Όμως, με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, η επείγουσα αυτή νομοθετική διαδικασία μπαίνει σε τριετή «πάγο».

  • Πόσο σημαντικό είναι το Δικαίωμα στην Αποσύνδεση και η άμεση θεσμοθέτησή του;
  • Ποια η αντίδραση των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων στην τροπολογία αυτή, που ακυρώνει στον πυρήνα του το νομοθέτημα;
  • Ποιους κινδύνους κρύβει για τον κόσμο της τηλεργασίας αυτό το τριετές πάγωμα, που προχώρησε με μεθοδεύσεις του ΣΕΒ, των ευρωπαϊκών εργοδοτικών οργανώσεων και της Δεξιάς;

Το απόγευμα της Τετάρτης 3/2, στις 19:00, προσεγγίζουμε ολιστικά το ζήτημα, συζητώντας με πολιτικούς και εκπροσώπους συνδικάτων & ερευνητικών Ινστιτούτων από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Συμμετέχουν:
  • 𝚱𝛀𝚺𝚻𝚨𝚺 𝚨𝚸𝚩𝚨𝚴𝚰𝚻𝚮𝚺, ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία/The Left, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL) του Ε/Κ
  • 𝚪𝚰𝛀𝚸𝚪𝚶𝚺 𝚪𝚬𝛀𝚸𝚪𝚰𝚶𝚼, ευρωβουλευτής ΑΚΕΛ/The Left
  • 𝐌𝐀𝐑𝐂 𝐁𝐎𝐓𝐄𝐍𝐆𝐀, ευρωβουλευτής PTB/The Left
  • 𝐈𝐒𝐀𝐁𝐄𝐋𝐋𝐄 𝐒𝐂𝐇𝐎̈𝐌𝐀𝐍𝐍, εκπρόσωπος Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC)
  • 𝚱𝛀𝚺𝚻𝚨𝚺 𝚫𝚶𝚼𝚭𝚰𝚴𝚨𝚺, καθηγητής Νομικής & Πολιτ. Φιλοσοφίας, Birkbeck University of London, πρόεδρος Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς»
  • 𝚷𝚨𝚴𝚨𝚪𝚰𝛀𝚻𝚮𝚺 𝚱𝚼𝚸𝚰𝚨𝚱𝚶𝚼𝚲𝚰𝚨𝚺, ερευνητής Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)
  • 𝚰𝚫𝚶𝚳𝚬𝚴𝚬𝚨𝚺 𝚳𝚨𝚴𝛀𝚲𝚰𝚻𝚺𝚨𝚱𝚮𝚺, συντονιστής Τμήματος Ψηφιακής Πολιτικής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία
Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο