Κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών της εποχής εμφανίστηκαν για μια ακόμη φορά Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλιστές, οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου.


Από την μια πλευρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά να κατοχυρωθεί στο ευρωπαϊκό δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται ψηφιακά από την εργασία τους χωρίς επιπτώσεις. Με νομοθετική πρωτοβουλία που εγκρίθηκε με 472 ψήφους υπέρ, 126 κατά και 83 αποχές, οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να καταθέσει νομοθετική πρόταση που θα επιτρέπει σε όσους εργάζονται ψηφιακά να αποσυνδέονται από την εργασία τους μετά το πέρας του ωραρίου τους. Στη νομοθεσία αυτή θα πρέπει επίσης να ορίζονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία και να αποσαφηνίζονται οι όροι και τα ωράρια εργασίας, καθώς και οι χρόνοι ανάπαυσης των εργαζομένων. Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Η εργασιακή κουλτούρα της «διαρκούς παρουσίας και μόνιμης επιφυλακής» προκαλεί αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, άγχους και επαγγελματικής εξουθένωσης
  • Ανάγκη να ρυθμιστούν νομοθετικά σε επίπεδο ΕΕ οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως εργασία
  • Καμία αρνητική συνέπεια στους εργαζόμενους που ασκούν το «δικαίωμά τους στην αποσύνδεση»

Από την άλλη, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και Σοσιαλιστές σε ανοιχτή γραμμή με τις εργοδοτικές οργανώσεις κατέθεσαν τροπολογία της τελευταίας στιγμής, τινάζοντας μάλιστα στον αέρα την όλη διαδικασία, για την ανατολή για τρία χρόνια του νόμου για το λεγόμενο «Δικαίωμα στην Αποσύνδεση», το δικαίωμα δηλαδή του εργαζόμενου σε τηλεργασία να εργάζεται εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου χωρίς να είναι αναγκασμένος να «απαντά» 24 ώρες το 24ωρο.

Η κίνηση αυτή των δύο κορυφαίων ευρωπαϊκών κομμάτων εξαγρίωσε την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων (ETUC) η οποία ζήτησε ανοιχτά την καταψήφιση της του σχεδίου όπως διαμορφώθηκε μετά την επίμαχη τροπολογία. Σε ανακοίνωση της η ETUC, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Το Κοινοβούλιο ψήφισε μια τροπολογία που ζητά από την Επιτροπή να καθυστερήσει οποιαδήποτε νομοθεσία σχετικά με το δικαίωμα αποσύνδεσης για τρία χρόνια – πράγμα που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα δουν ένα νομικά εκτελεστό δικαίωμα αποσύνδεσης που έχει θεσπιστεί για σχεδόν μια δεκαετία. Ο προφανής λόγος για μια τέτοια καθυστέρηση είναι η «αυτόνομη συμφωνία κοινωνικών εταίρων» για την ψηφιοποίηση που υπεγράφη πέρυσι. Ωστόσο, η αυτόνομη συμφωνία δεν αφορά το δικαίωμα αποσύνδεσης. Δεδομένου ότι το Κοινοβούλιο σαφώς δεν έχει εντολή να ερμηνεύει τις συμφωνίες κοινωνικών εταίρων, η ETUC ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αγνοήσει το αίτημα για καθυστέρηση της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με το δικαίωμα αποσύνδεσης.

ETUC

Σύμφωνα με έρευνα του Eurofound για τις συνθήκες εργασίας στην ΕΕ για το 2019, όπως παρουσιάζεται στον ιστότοπο του ETUC, άτομα που εργάζονται τακτικά από το σπίτι είναι:

  • Δύο φορές πιο πιθανό να εργάζονται 48 ώρες ή περισσότερο την εβδομάδα από αυτούς που εργάζονται στις εγκαταστάσεις του εργοδότη τους
  • Έξι φορές πιο πιθανό να εργαστούν στον ελεύθερο χρόνο τους
  • Οι εργαζόμενοι είναι πιο πιθανό να αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου

 

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο