Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο κήρυξε την ΕΕ Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ ή αλλιώς “ΛΟΑΤΚΙ. “Κατά” του ψηφίσματος ήταν όπως όλοι περίμεναν ο καταδικασμένος Ευρωβουλευτής της ΧΑ, Ιωάννης Λαγός, αλλά και ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά από εισήγηση του πρωθυπουργού, Θοδωρής Ζαγοράκης.


Η αρμόδια Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προχώρησε σε ψήφισμα ως απάντηση στις “περιοχές χωρίς ΛΟΑΤΚΙ” στην Πολωνία. Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία την Τετάρτη 10/3, οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων σε ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, διεμφυλικούς και μεσόφυλους στην ΕΕ.

Μεταξύ όσων ψήφισαν “κατά” ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, αλλά και υποψήφιος νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης, ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Εμμανουήλ Φράγκος, αλλά και ο καταδικασμένος για τα εγκλήματα της Χ.Α., και ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.

Κι αν για τον Λαγό και τον Φράγκο δεν υπήρχε αμφιβολία για το τι θα ψήφιζαν, απορίας άξιο είναι πώς ο Ζαγοράκης, ως ένας από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και υποψήφιος για τη θέση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στέκεται ενάντια σε αποφάσεις που έχουν ως στόχο να προωθήσουν την ελευθερία έκφρασης και τα ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας και προσανατολισμού.

Υπενθυμίζουμε πως στην κυβέρνηση της μετέχει ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος υφυπουργός, ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 25/6/2020, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα “Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον” είχε δηλώσει τα παρακάτω:

“Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα. Ως φιλελεύθερος πολιτικός πιστεύω στην ίση πρόσβαση στις ευκαιρίες για όλους. Ο αγώνας για ισότητα στη διαφορετικότητα είναι αγώνας για κοινωνική ισότητα και ευημερία”.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο