Ερντογάν: “Η Αγία Σοφία ήταν το στέμμα του 2020”

0

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ηurriyet, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε την χρονιά με αναφορά στην Αγία Σοφία.


Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , επισκέφτηκε το Τζαμί, πλέον, της Αγίας Σοφίας, συνοδευόμενος από ευρύ επιτελείο, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και ο αρχηγός της Αστυνομίας της, με σκοπό να πραγματοποιήσουν εκεί την προσευχή της Παρασκευής.

Μετά το τέλος της προσευχής, ο Ερντογάν απαντώντας στην κριτική του πολιτικού του αντιπάλου από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Φικρί Σεγκλάρ, έκανε λόγο για «φασιστική» αντίληψη του κόμματος που ίδρυσε ο Μουσταφά Κεμάλ και ηγείται τώρα ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, το οποίο δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην χρήση μαντίλας στην δημόσια ζωή, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Το να βάζεις μαντίλα σε μια κούκλα βιτρίνας για να πάρεις ψήφους δεν μπορεί πλέον να πείσει κανέναν. Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε το έθνος. Εκείνες οι μέρες πέρασαν. Έχουμε πολλές γυναίκες με μαντίλα στο Κοινοβούλιο. Κύριε Φίκρι δεν τα βλέπετε αυτά; Θα προχωρήσουμε πολύ, αλλά είστε ξεπερασμένοι. Ο κ. Κεμάλ δεν μπορεί να πει τίποτα», είπε αναφερόμενος στον Κεμάλ Κιλιντζάρογλου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνέχισε την επιθετική ρητορική του με αναφορά στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί την χρονιά που μας πέρασε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η κίνηση αυτή “είναι το στέμμα του 2020”.

Μοιραστείτε.

Σχετικά με τον συντάκτη

N.

Αφήστε ένα σχόλιο