Παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στις 7/6 απ’ τους φοιτητές, χθες Τρίτη οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να περικυκλώσουν για άλλη μια φορά το ΑΠΘ.

Στην αρχή προχώρησαν σε εξακρίβωση στοιχείων σε όποιον επιθυμούσε να εισέλθει στο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια δεν άφηναν κανέναν να προσεγγίσει, όλα αυτά με την δικαιολογία των κορονοπάρτι.

Φοιτητές και αλληλέγγυοι κατάφεραν παρόλα αυτά να συγκεντρωθούν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ και να βάλουν τα κορμιά τους μπροστά ώστε να απομακρύνουν τις αστυνομικές δυνάμεις, μετά από εντάσεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

*φωτορεπορτάζ: Δέσποινα Βαξεβάνη

Αφού οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από την πύλη της ΣΘΕ, οι φοιτητές ξεκίνησαν πορεία εντός του κάμπους κατά την οποία άνοιξαν τις εισόδους του ΑΠΘ και έδιωξαν τους αστυνομικούς από όλες τις εισόδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν προκλητικές και δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν βία ούτε στους φοιτητές ούτε στους δημοσιογράφους, με τον Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη να καταγγέλλει πως αστυνομικός τον έπιασε από τον λαιμό ενώ τραβούσε βίντεο, αποκαλώντας τον στη συνέχεια “μπασταρδάκι”.

Τέλος, η Ελληνική Αστυνομία με ανάρτησή της στα ΜΚΔ κάνει λόγο για ευρήματα κατά τους ελέγχους σε σακίδια μη φοιτητών στην είσοδο του ΑΠΘ, με τα σχόλια να περιττεύουν.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο