Σύμφωνα με ρεπορτάζ που διαβάζουμε στο Euronews χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης κατέβηκαν στους δρόμους της Τιφλίδας και ζήτησαν να γίνουν επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές. Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως το κυβερνών κόμμα προχώρησε σε νοθεία και έτσι κατόρθωσε να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση.


Ακόμη, οι συγκεντρωμένοι κατηγορούν ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για συνωμοσία εις βάρος της αντιπολίτευσης. Το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο-Δημοκρατική Γεωργία» απορρίπτει τις κατηγορίες και σημειώνει πως η αντιπολίτευση δεν σέβεται την απόφαση των ψηφοφόρων και τις εκλογές ως θεσμό.

Από το σύνολο των 150 βουλευτών οι 120 εκλέγονται με απλή αναλογική, ενώ οι υπόλοιποι 30 από τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Τα πολιτικά κόμματα πρέπει να ξεπεράσουν το 1% που είναι το εκλογικό όριο για την είσοδο στο κοινοβούλιο. Οι αρχές επισημαίνουν πως όλοι έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν, όμως εν μέσω πανδημίας μαζικές συγκεντρώσεις οδηγούν σε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων του COVID-19.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο