«Αποδείχθηκε πως αυτοί που κατέχουν τον πλούτο κάνουν την δουλειά τους, οι κυβερνώντες κάνουν την δουλειά τους και για αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν την δουλειά τους». Κώστας Πελετίδης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές Κυριακή 25 Ιουνίου, η πορεία κατά της ανεργίας που οργάνωσε ο δήμος Πατρέων στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με βασικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Παρά την αφόρητη ζέστη ο λαός της Πάτρας, αλλά και άνθρωποι που έφτασαν για συμπαράσταση από άλλες περιοχές έδωσε το βροντερό παρών στην κινητοποίηση.  Φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι , εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαθητές ένωσαν τις φωνές τους κατά των αντιλαϊκών μέτρων, της ανέχειας, της υπερφορολόγησης και της φτωχοποίησης.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, μέλη σωματείων, συλλογικών φορέων και συλλόγων βρέθηκαν επίσης στο πλευρό του Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων:

«Πορευόμαστε για να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των ανέργων, της νεολαίας, η φωνή των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των εργαζομένων με μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας, με τρίμηνα, ωρομίσθιοι. Να ακουστεί η φωνή των επαγγελματιών που καταστρέφονται, των αγροτών που ξεκληρίζονται. Και αυτή η κινητοποίηση, όπως και η προηγούμενη, από την Πάτρα στην Αθήνα, αγκαλιάστηκε από τον πατραϊκό λαό, από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα

Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας, κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο».

ο Γιάννης Δημογιάννης με το ποδήλατό του βρέθηκε εκεί για το Νόστιμον ήμαρ

Η «πορεία αγώνα», όπως τη χαρακτήρισε ο κύριος Πελετίδης, η οποία ξεκίνησε στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου κατέληξε στην Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου.

 

 

*Φωτογραφίες- βίντεο: Γιάννης Δημογιάννης

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο