Δεκάδες τραυματίες

Διπλή επίθεση δέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης το Λονδίνο καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν από τη Βρετανική πρωτεύουσα ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι αστυνομικό της φρουράς έξω από το κοινοβούλιο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των υπόλοιπων αστυνομικών που ήταν στο σημείο.

Σχεδόν ταυτόχρονα, λίγα μέτρα μακριά και συγκεκριμένα στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ ένα αυτοκίνητο παρέσυρε δεκάδες πεζούς, με το φωτοειδησεογράφο του Ρόιτερς να αναφέρει πως είδε τουλάχιστον δώδεκα ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

(Γράφημα BBC)

Νοσοκόμοι εθεάθησαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου του κοινοβουλίου, με την κινητοποίηση των αρχών να είναι πρωτοφανής καθώς το Λονδίνο βρίσκεται σε ύψιστο συναγερμό εξαιτίας των συνεχόμενων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει διευκρινιστεί αν τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους ή αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί πως τα χτυπήματα έρχονται ακριβώς ένα χρόνο μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Η Βουλή των Κοινοτήτων που εκείνη την ώρα συνεδρίαζε εκκενώθηκε αμέσως και ανέστειλε τις εργασίες της. Εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι δήλωσε ότι είναι ασφαλής. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης όταν διαπράχθηκε η επίθεση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

news247.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο