Κλήση από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Πατρών στις 20 Ιουλίου 2016, για να δικαστεί, έλαβε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι «μπήκε εμπόδιο σε απολύσεις εργαζομένων»

πελ

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο AlfaVita το κλητήριο θέσπισμα, μεταξύ άλλων αναφέρει: «…προέβη στις ανωτέρω πράξεις, με σκοπό να προσπορίσει στους εργαζόμενους του Δήμου παράνομο όφελος, συνιστάμενο στην παρά το νόμο συνέχιση της εργασίας  τους, σε περίπτωση που διαπιστωνόταν σε ορισμένες περιπτώσεις εξ αυτών ότι δεν συντρέχουν οι κατά το νόμο προϋποθέσεις μετατροπής της εργασίας τους, σε αορίστου χρόνου…».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Πελετίδης είχε καταθέσει στον Ανακριτή σε υπόμνημά του, τον Οκτώβριο του 2014 τα εξής:

«…Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις (σας επισυνάπτουμε προς ενημέρωσή σας την υπ’ αρ.   5207/161311/22-10-2014 επιστολή μας στο Υπουργείο Εσωτερικών).

Όπως σημειώνει σχετική ανακοίνωση του Δήμου, «στον Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ, που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας του ΑΣΕΠ, καθ’ όλα νόμιμοι.

Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται. Σας γνωρίζουμε ότι  η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, με πάνω από το 90% του προσωπικού να έχει ελεγχθεί. Ήδη έχουν απολυθεί 2 εργαζόμενοι και παραπέμφθηκαν σε πειθαρχικό άλλοι 2. Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση.

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι στη διάθεση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών υπάρχει όλο το ηλεκτρονικό αρχείο με πλήρη στοιχεία, για όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, αρνηθήκαμε ως δημοτική αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου.

Αυτή είναι και η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου που εκφράστηκε με την αντίστοιχη απόφασή του 405/24-9-2014…»

 

 

 

Πηγή

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο