Το 1982, ο Stevie Ray Vaughan ήταν ένα χωριατόπαιδο από το Τέξας, που προσπαθούσε να τινάξει από πάνω του την σκιά του μεγάλου του αδερφού, είχε αρχίσει να φτιάχνει το όνομα του μαζί με την μπάντα του, τους Double Trouble. Είχαν σχεδόν έτοιμο το πρώτο τους άλμπουμ το “Texas flood”, αλλά πάνω απ’ όλα… είχε το άγγιγμα. Και το είχε μέχρι τον πρόωρο και άδικο θάνατο του. Το 1982, η καριέρα του Bowie είχε βαλτώσει. Χρειαζόταν ένα νέο άγγιγμα. Οι δυο τους συναντήθηκαν, μετά από ένα live των Double Trouble στο Montreux Jazz Festival.

Το 1982. Ο Bowie είχε ακούσει τον νεαρό και τον ήθελε σαν sideman. Χρησιμοποίησε όλη του την σοφία, μετά της περιβόητης βρετανικής διπλωματίας (κάποια πράγματα είναι γονιδιακά, θέλουμε δε θέλουμε), και στο τέλος της βραδιάς ο νεαρός Vaughan, ήταν ενθουσιασμένος από το ενδιαφέρον και τις γνώσεις του Bowie, πάνω στα Texas blues και τις ρίζες τους. Δώσανε τα χέρια σε μια μυστική και κάπως ακαθόριστη συμφωνία και ο Vaughan θα ακολουθούσε τον Bowie στην Serious Moonlight World Tour, παίζοντας κιθάρα και στο άλμπουμ, που θα ακολουθούσε.

Τα πράγματα στράβωσαν από την αρχή. Ο Vaughan κατάλαβε πως δεν υπήρχε χώρος για τους Double Trouble σε αυτήν την περιοδεία ενώ του ζητούσαν να φέρεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο στην σκηνή, πράγμα που ήταν αδιανόητο για ένα παιδί από το Τέξας και από την άλλη ο Bowie δεν ήταν διατεθειμένος να μοιραστεί κάτι από τον μύθο του, με έναν αχαλίνωτο νεαρό. Ακόμα κι αν ήταν ο Vaughan.

Αφορμές βρέθηκαν πολλές. Λίγο πως ο Vaughan, δεν μπορούσε να αποτυπώσει όπως έπρεπε τα 70s τραγούδια του Bowie, λίγο κάποιες διαρροές από την πλευρά των Τεξανών που έσπασαν το μυστικό της συμφωνίας, πολύ ο διωγμός της γυναίκας του Vaughan από τις πρόβες… το αναπόφευκτο έγινε.

Ο Vaughan, πρόλαβε να παίξει κιθάρα στο “Let’s dance”, το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου και πέταξε τα κόκκινα παπούτσια για να χορέψει τα δικά του blues… τηλεφωνικά. Ο Bowie τον αντικατέστησε με τον Earl Slick.

Το Let’s dance, έγινε νούμερο ένα επιτυχία για βδομάδες σε όλον τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στον Vaughan να υπογράψει συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική και στην συνέχεια να γίνει ο μεσσίας Vaughan και από την άλλη ο Bowie έδωσε ξανά την τεράστια ώθηση στην καριέρα του, που τόσο είχε ανάγκη. Όλοι ευχαριστημένοι με ένα μικρό κερασάκι πικαρίσματος στην τούρτα.

Στο βίντεο κλιπ, ο White Duke φοράει λευκά γάντια και προσποιείται πως παίζει κιθάρα. Το γεγονός πως τα φοράει και πάνω στο σόλο, ενόχλησε τον Vaughan. Δεν γινόταν να μην έχει τον τελευταίο λόγο.

Το Let’s dance, κυκλοφόρησε σαν σήμερα το 1983.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο