Χάνει 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση

Όσο πλησιάζουμε προς τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία τόσο υποχωρεί (δημοσκοπικά) το ποσοστό των προθέσεων ψήφου υπέρ της υποψήφιας της άκρας δεξιάς Μαρίν Λεπέν. Την ίδια ώρα, ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν, αυξάνει τα ποσοστά του. Εκτός δευτέρου γύρου ο Φρανσουά Φιγιόν.

Χαμηλά ο Φιγιόν

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας BVA που δημοσιεύεται σήμερα, η Λεπέν συγκεντρώνει 26% στον πρώτο γύρο, ποσοστό μειωμένο κατά 1,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 23η Φεβρουαρίου.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο κεντρώος ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν αύξησε το ποσοστό του τρεις μονάδες στο 24%.

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, Φρανσουά Φιγιόν παρέμεινε στο 19% και κατά συνέπεια οδεύει προς αποκλεισμό από τον δεύτερο γύρο του Μαΐου, κατά τα ευρήματα της ίδιας έρευνας. Στον δεύτερο γύρο, ο Μακρόν εμφανίζεται να κερδίζει τη Λεπέν με 62% έναντι 38%.

Μια άλλη δημοσκόπηση –της εταιρείας Odoxa– που δημοσιεύθηκε χθες εμφανίζει τον Μακρόν να κερδίζει τη Λεπέν και στον πρώτο γύρο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 28ης Φεβρουαρίου και 2ας Μαρτίου

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απώλειες της Λεπέν πιθανόν οφείλονται στο γεγονός πως κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στη Νάντη την περασμένη εβδομάδα, απείλησε να τιμωρήσει τους κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι επιδίδονται σε «διωγμούς» πολιτικών τους αντιπάλων.

Η δημοσκόπηση της BVA διεξήχθη μεταξύ 28ης Φεβρουαρίου και 2ας Μαρτίου, εν μέρει δηλαδή μετά την ανακοίνωση ότι ο Φιγιόν ενδέχεται να αντιμετωπίσει επίσημη έρευνα για την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του, παρά την οποία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων είπε ότι θα μείνει στην κούρσα.

Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης είναι ±2,6%.

efsyn.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο