733

Την περασμένη Τετάρτη, ένας 21χρονος άνδρας πέθανε σε νοσοκομείο κοντά στη Βαλτιμόρη μετά από επανειλημμένα χτυπήματα από αξιωματικούς της αστυνομίας.


Ο Tawon Boyd έπεσε νεκρός εφόσον οι γιατροί απέτυχαν να τον επαναφέρουν μετά από συγκρουσή του με την αστυνομία. Η αυτοψία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σύμφωνα με την αρχική έκθεση του Αστυνομικού Τμήματος της Βαλτιμόρης, οι αξιωματικοί απαντησαν στην κλήση που πραγματοποιήθηκε από τη φίλη του Boyd, Deona Styron. Η δικηγόρος της οικογένειας του Boyd, Francis-Williams, παρουσίασε μια διαφορετική ιστορία. Είπε ότι ο ίδιος ο Boyd κάλεσε την άμεσο δράση επειδή αιστάνθηκε αποπροσανατολισμένος και χρειαζόταν ένα ασθενοφόρο.

“Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν εκεί για να τον μεταφέρουν στο πλησιέστερο νοσοκομείο», δήλωσε η δικηγόρος.

Αφού αμφισβητήθηκαν οι αξιωματικοί για αυτή την απόκλιση, το αστυνομικό τμήμα άλλαξε την αναφορά, λέγοντας ότι: “Η αστυνομία αρχικά πίστεψε ότι η κοπέλα ήταν αυτή που έκανε την κλήση επειδή η πληροφορία που διαβιβάστηκε ανέφερε μια γυναικεία φωνή να φωνάζει στο τηλέφωνο: Πες τους βιαστούν”.

Ο Boyd ζήτησε επανειλημμένα από τους αστυνομικούς να εισέλθουν στο σπίτι, αναφέρει η έκθεση, ενώ ζήτησε από έναν γείτονα να καλέσει την αστυνομία. Ο Boyd είπε στους αξιωματικούς ότι η Styron, η οποία ζούσε μαζί του, του έδωσε ναρκωτικές ουσίες και κρυφά τον ηχογραφούσε ενώ κάποιος άλλος βρισκόταν στο σπίτι. Ο συντάκτης της έκθεσης ανέφερε ότι ο Boyd τελούσε υπό σύγχυση. Ο Boyd ζήτησε από τους αξιωματικούς να εισέλθουν στο σπίτι και να βρούν αυτόν που ήταν μέσα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Boyd προσπάθησε να εισέλθει σε δύο αυτοκίνητα της αστυνομίας και στη συνέχεια έτρεξε στο σπίτι ενός γείτονα και χτύπησε την πόρτα, φωνάζοντας: “Βοήθεια! Καλέστε την αστυνομία! ”

“Ήταν προφανές ότι ο ύποπτος ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο”, η έκθεση σημειώνει.

Όταν οι γιατροί τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο, ο Boyd έφερε σωματικές βλάβες από τους αστυνομικούς.

Η έκθεση δεν περιγράφει τον Boyd να κινείται βίαια ή απειλητικά, σημειώνοντας ότι κατά λάθος κλώτσησε ένα αξιωματικό στην προσπαθεία του να σταθεί. Ο Boyd άρπαξε το πρόσωπο ενός τρίτου αστυνομικού, αναφέρει η έκθεση, περιγράφοντας το χέρι του να γλιστρά στο σήμα και το μικρόφωνο του αξιωματικού. Τότε ο αστυνομικός τον γρονθοκόπησε βίαια στο πρόσωπο.

Η δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε: «Πρόκειται για επίθεση. Η κοπέλα του περιγράφοντας το περιστατικό δηλώνει ότι τον χτύπησαν πολλές φορές και από τα χτυπήματα έπεσε στο έδαφος”.

“O Boyd ενώ ήταν στο έδαφος μπρούμυτα, ο αστυνομικός κάθισε πάνω του, σχεδόν καβάλησε την πλάτη του, έθεσε το αριστερό του χέρι κάτω από τον αυχένα του και τράβηξε το κεφάλι σαν να προσπαθούσε να τον πνίξει”

Η γιαγιά του Boyd, δήλωσε στην εφημερίδα Baltimore Sun: «Τους έλεγα να σταματήσουν πριν τον σκοτώσουν. Μου απάντησαν να φύγω, πριν με συλλάβουν».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Francis-Williams, μετά από συνομιλία της με τη Styron, δήλωσε: “Η μάρτυρας ανέφερε ότι ο Boyd ούρλιαζε στους αστυνομικούς: Σταματήστε, σταματήστε, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Αυτό προκλήθηκε από τις γροθιές που δέχτηκε ο Boyd στο πρόσωπο και στην περιοχή του αυχένα. Ύστερα από λίγο, ο Boyd άρχισε να βγάζει αφρούς από το στόμα ενώ το σώμα του φάνηκε να καταρρέει”.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Boyd εξασθένισε τόσο που ο αστυνομικός ζήτησε από έναν γιατρό να ελέγξει τον σφυγμό του.

Αν και δεν έχει δωθεί στη δημοσιότητα καμία αυτοψία, η Francis-Williams δήλωσε ότι υπήρχε οίδημα και υγρό στον εγκέφαλο του Boyd και οι γιατροί προσπάθησαν να του το αφαιρέσουν.”Η εκτίμησή μου είναι ότι τα νεφρά του έπαψαν να λειτουργούν και η καρδιά του σταμάτησε».

Η αστυνομία δήλωσε ότι η αυτοψία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και ένα μήνα μέχρι να ολοκληρωθεί.

The Guardian

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο