Αναρχικοί υπεδάφους στον τάφο του «συμβόλου» των ΜΑΤ, Δαρείου Λυκιαρδόπουλου

0

Ομάδα που υπογράφει ως “αναρχικοί υπεδάφους” αναφέρει σε κείμενό της που αναρτήθηκε στο Indymedia πως “επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε έναν δικό τους νεκρό, έναν νεκρό Ματατζή”.


Στο κοιμητήριο που ετάφη ο αστυνομικός διευθυντής, Άγγελος Δαρείος Λυκιαρδόπουλος τον Απρίλιο του 2017, φωτογραφήθηκε ομάδα αναρχικών το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τους ίδιους με ανάρτηση στο Indymedia με τίτλο “Mία απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου του Αλέξη, πάνω από τον τάφο του Δαρείο”, η οποία συνοδευόταν από την φωτογραφία δεξιά.

Ο Δαρείος Λυκιαρδόπουλος έφυγε από τη ζωή στις 26 Απριλίου 2017, έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο. Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αξιωματικούς της Αστυνομίας που πέρασαν από τα ΜΑΤ.


Εισαγωγικό κείμενο ανάρτησης

Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφτούμε έναν δικό τους νεκρό, έναν νεκρό Ματατζή, έναν πρώην φασίστα που έβαψε τα χέρια του με αίμα, τον πρώην αρχηγό τους. Τον περιβόητο Δαρείο Λυκιαρδόπουλο. Να τον ξεθάψουμε για μια ημέρα απο την λήθη που επακολούθησε την επόμενη στιγμή του θανάτου του, για να υπενθυμίσουμε στα δειλά αυτά καθάρματα την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στους κόσμους μας.

 

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο