35 άμαχοι έχασαν την ζωή τους

Τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον 35 άμαχοι και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα εξαιτίας αεροπορικής επιδρομής με χρήση τοξικού αερίου στην πόλη Χαν Τσεϊχούν της επαρχίας Ιντλεμπ στη Συρία, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που επικαλείται ιατρικές πηγές. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ άλλα τραυματίστηκαν.

Το Παρατηρητήριο αναφέρει ότι η επίθεση έγινε από τη συριακή κυβέρνηση ή από ρωσικά μαχητικά. Προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για τη ταυτότητα του τοξικού αερίου.

Αποτροπιασμό προκαλούν σοκαριστικές φωτογραφίες και βίντεο, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν παιδιά και ενήλικες να κείτονται νεκροί ή να υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα.

Στο παρελθόν το καθεστώς Ασαντ έχει επανειλημμένα αρνηθεί τη χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο, έρευνα από τα Ηνωμένα Έθνη και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων κατέληξε στο συμπέρασμα τον Οκτώβριο ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει χλώριο ως όπλο τουλάχιστον τρεις φορές μεταξύ 2014 και 2015.

Μάλιστα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών είχε προωθήσει μαζί με τη Βρετανία αμερικανικό προσχέδιο ψηφίσματος, με πρόταση επιβολής κυρώσεων κατά της Δαμασκού για τη χρήση χημικών όπλων.

efsyn.gr

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο