Μετά την γνωστοποίηση των πιέσεων που κατήγγειλαν γιατροί του Νοσοκομείου Μυτιλήνης εκ μέρους της αστυνομίας, εκδόθηκε πλήθος ανακοινώσεων από πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που δηλώνουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα του και συνάμα καταδικάζουν την πρακτική αυτών των παρεμβάσεων.

Θυμίζουμε ότι ο Μοχάμεντ Α. έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από 13/12/2016 με αίτημα την ακύρωση της απόφασης απέλασής του και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, καθώς διώκεται από το στρατιωτικό καθεστώς της Αιγύπτου με κίνδυνο να εκτελεστεί για δημοσιοποίηση βίντεο με δολοφονίες  διαδηλωτών από το στρατό. Κατά την 32η ημέρα απεργίας,  κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή  του στο  Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Οι γιατροί δέχονται πιέσεις από τους αστυνομικούς να του δώσουν εξιτήριο, για να συνεχιστεί η διαδικασία για την απέλαση του. Σήμερα είναι η  36η ημέρα απεργία πείνας και η ζωή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση  της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Η ΟΕΝΓΕ αφού  «καταγγέλλει την απάνθρωπη και ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας» και υπενθυμίζει ότι είναι το δεύτερο περιστατικό τέτοιου είδους εις βάρος ασθενή τονίζει και τα εξής :

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία παρέμβαση στην εκτέλεση των ιατρικών μας καθηκόντων. Δεν έχουμε καμία δέσμευση από το βάρβαρο καθεστώς που έχουν επιβάλει για τους μετανάστες διαχρονικά οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αρνούμαστε να απαρνηθούμε το ρόλο μας να υπηρετούμε τους ασθενείς, αρνούμαστε να στεκόμαστε εχθρικά απέναντί τους. Μοναδικό κριτήριο της εργασίας μας είναι η προστασία και η προαγωγή της υγείας του λαού, οι ανάγκες των ασθενών μας, στη διάθεσή τους θέτουμε την επιστημονική μας γνώση.
Προειδοποιούμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι η ανοχή μας σε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά είναι μηδενική. Καλούμαι την ηγεσία του να σταματήσει  κάθε παρέμβαση στο έργο μας, επίσης τη διοίκηση του νοσοκομείου να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ασθενών, όπως είναι υποχρεωμένη.»

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσε η Ένωση Ιατρών  ΕΣΥ Λέσβου που αφού εκφράσει την αλληλεγγύη της ζητά Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad. Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο και να  παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας καθώς και   οι γιατροί του να αφεθούν απερίσπαστοι  στο έργο τους.

Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσε ακόμα το ΚΕΕΡΦΑ Λέσβου ενώ παρέμβαση με αφίσα στη πόλη και πανό έκανε και η «Συνέλευση Αλληλεγγύης» που έχει σχηματιστεί εκεί .

efsyn

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο