Τσαβίστας αξιωματικός του στρατού δολοφονήθηκε από Αστυνομικούς Δήμου ελεγχόμενου από την Αντιπολίτευση.

gustavo_gonzlez_lpez.jpg_1718483346

O Υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας Gustavo Gonzalez Lopez δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο συλληφθέντες ύποπτοι για τη δολοφονία του Felix Velasquez, απόστρατου Αξιωματικού της Βενεζουέλας ήταν αστυνομικοί του ελεγχόμενου από την αντιπολίτευση δήμου του Chacao.

Σύμφωνα με μάρτυρες, οι δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή προσέγγισαν το όχημα και πυροβόλησαν θανάσιμα τον ανώτερο αξιωματικό του στρατού ο οποίος βρισκόταν μαζί με την πεντάχρονη εγγονή του.

Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου συγκαλυμμένο σε μια απόπειρα ληστείας. Ο Gonzalez δήλωσε  στο εθνικό δίκτυο την Κυριακή ότι οι ύποπτοι είναι αστυνομικοί του δήμου Chacao και ότι η μοτοσικλέτα και τα όπλα που χρησιμοποίησαν βρίσκονταν στην ιδιοκτησία του αστυνομικού τμήματος.

Σε μια σειρά από tweets από τον επίσημο λογαριασμό του, ο Gonzalez  είπε ότι ο ένας ύποπτος συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη στις 14:00 περίπου τοπική ώρα.

Ο Gonzalez  πρόσθεσε το Σάββατο ότι η κυβέρνηση υποψιαζόταν  ότι ακροδεξιές πολιτικές ομάδες μπορεί να βρίσκονται πίσω από τη στοχευμένη δολοφονία του Velasquez. Μετά από περαιτέρω έρευνα, κατέληξε ότι επρόκειτο για συντονισμένη εγκληματική πράξη.

Ο υπουργός είπε ότι η δολοφονία μπορεί να ήταν μέρος μιας προσπάθειας να «διακοπεί η διαδικασία του διαλόγου που μόλις είχε αρχίσει» μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και της αντιπολίτευσης.

Το αστυνομικό τμήμα Chacao είναι εμφανώς διεφθαρμένο, αλλά η αντιπολίτευση επέμεινε στην αποχή από τις προσπάθειες συγκεντρωτισμού που η κυβέρνηση είχε ξεκινήσει.

Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών πραγματοποίησαν  προκαταρκτικές συνομιλίες στη Δομινικανή Δημοκρατία κατ ‘εντολή της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Εθνών, UNASUR και διευκολύνθηκαν από τους τρεις πρώην προέδρους του Παναμά, Martin Torrijos  της χώρας υποδοχής, Leonel Fernandez, και της Ισπανίας, Luis Rodriguez Zapatero.

Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ενωμένη κάτω από το λάβαρο της Στρογγυλής Τραπέζης της Δημοκρατικής Ενότητας, ή MUD, είναι έντονα διχασμένη για τα ακραία μέσα που θα χρησιμοποιήσει προκειμένου να εκδιώξει τον Maduro.

Υπάρχουν στοιχεία εντός της αντιπολίτευσης ότι αντιτίθενται σθεναρά σε  οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου με την κυβέρνηση Maduro.

Μια στοχευμένη δολοφονία, όπως αυτή που φέρεται ότι διενεργήθηκε κατά του Velazquez, θα μπορούσε να εκτροχιάσει την μικρή πρόοδο που έχει σημειωθεί.

Ο ηγέτης της Εθνοσυνέλευσης Henry Ramos Allup ήταν αναμεμειγμένος στις πρόσφατες βίαιες διαμαρτυρίες, όπου μια ομάδα νέων επιτέθηκε σε μια γυναίκα αστυνομικό.

Ο Gonzalez είπε επίσης ότι είχε αναταθεί στους «καλύτερους του άντρες» να ερευνήσουν την υπόθεση.

Ο Velasquez υπηρέτησε ως ο πρώτος διοικητής της Μπολιβαριανής Εθνικής Πολιτοφυλακής κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του αείμνηστου προέδρου Ούγκο Τσάβες και ενεργούσε ως εκπρόσωπος των εφέδρων πριν τη δολοφονία του.

telesur

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο