Άγγελος Συρίγος: “Βία ασκήσαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες.”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, σε μία εμφάνιση γεμάτη ψέματα και «ίσες αποστάσεις» υποστήριξε πως «από ό,τι είδα τις τελευταίες ημέρες, βία ασκήσαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες». Παρά το ξεκάθαρο οπτικοακουστικό υλικό, τις μαρτυρίες αλλά και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ με τα όπλα φασιστών που προσήχθησαν, ο Υφυπουργός Παιδείας συνέχισε τα ψέματα λέγοντας ότι «οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι εμφανίζονται να ρίχνουν τις μολότοφ χθες, αλλά προχθές υπήρχαν και άλλοι, έξω από το σχολείο, που κοπανάγανε κόσμο».


Αφού αναλώθηκε να επαναλαμβάνει επί δύο λεπτά ότι «πρέπει να καταδικάσουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται», ο Υφυπουργός Παιδείας, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε ειρωνικά στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας πως είναι «αυτόκλητοι υπερασπιστές της δημοκρατίας, του άλφα του βήτα» και «δήθεν για προστασία των μαθητών».

Εξοργιστική ήταν η αναφορά του στις φασιστικές επιθέσεις των τελευταίων δύο ημερών στο σημείο του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, με τον Άγγελο Συρίγο να υποστηρίζει πως «είδα άσκηση βίας από τους απέξω από το σχολείο» και πως «οι ακροδεξιοί κουκουλοφόροι εμφανίζονται να ρίχνουν τις μολότοφ χθες, αλλά προχθές υπήρχαν και άλλοι, έξω από το σχολείο, που κοπανάγανε κόσμο».

Η συγκεκριμένη αναφορά δεν επιβεβαιώνεται από κανένα από τα δεκάδες βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, ούτε τις σχετικές μαρτυρίες, ούτε τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ από τις προσαγωγές φασιστών, το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης.

The Press Project

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο