Επικαιρότητα

Τσίπρας: Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Τις επόμενες μέρες τα πρώτα νομοσχέδια. Προκόπης Παυλόπουλος για ΠτΔ

By N.

February 17, 2015

 

Σκληρό μήνυμα προς τους δανειστές επεφύλασσε ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής ομάδας. Δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν εκβιάζει και ότι δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στις ευρωπαϊκές αξίες και συνθήκες οι οποίες παραβιάζονται βάναυσα, όπως είπε από τις πολιτικές της τρόικας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην χτεσινή δήλωση του Βολφγκανγκ Σόιμπλε, ότι λυπάται για τον ελληνικό λαό και κάλεσε τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ να λυπάται τους λαούς που προχωρούν με το κεφάλι σκυφτό και όχι τους υπερήφανους λαούς που διεκδικούν.

Επίσης δήλωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα στην κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων την επόμενη εβδομάδα ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης. Στο τραπέζι βρίσκονται τα Εργασιακά, η αποκατάσταση του εργασιακού μεσαίωνα, και των  συλλογικών διαπραγματεύσεων (τριετίες, διαιτησία). Έκανε αναφορά επίσης στις 100 δόσεις για τους φορολογούμενους αλλά και στα υπόλοιπα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση που θα έρθουν σταδιακά στην Βουλή προς ψήφιση.

Σημείωσε ακόμα, ότι κάποιοι στην Ευρώπη δεν θέλουν συμφωνία, και ότι υπονομεύουν την ελληνική κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα το σχέδιο Μοσκοβισί που ανακλήθηκε λίγο πριν την συνεδρίαση.

Πρότεινε τέλος για υποψήφιο ΠτΔ τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό της ΝΔ.