Επικαιρότητα

Νέα δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στις ΗΠΑ

By N.

October 27, 2020

Νεκρός από πυρά αστυνομικών 27χρονος Αφροαμερικανός στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, με το ρεπορτάζ του The Philadelphia Inquirer να κάνει λόγο για ολονύχτιες μάχες πολιτών με αστυνομικών και συμπλοκές.

Η αστυνομία αδυνατεί να αντιμετωπίσει τις ταραχές που ακολούθησαν στην 52η οδό, τον εμπορικό δρόμο της περιοχής, με αποτέλεσμα βανδαλισμόυς και καταστροφές. Πυρπολήθηκε όχημα της αστυνομίας και αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες και τούβλα που έριχνε το πλήθος εναντίον τους.

Ο δήμαρχος της πόλης μίλησε για δύσκολα ερωτήματα που ζητούν απάντηση, αναφορικά με την δολοφονία του Walter Wallace Jr. Εκπρόσωποι της αστυνομίας μιλούν για επίθεση του Wallace προς τους αστυνομικούς, με το βίντεο όμως να γεννά πολλά ερωτηματικά τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν από την εσωτερική έρευνα του τοπικού τμήματος. Ο Walter Wallace Jr. δέχτηκε περισσότερες από 10 σφαίρες μπροστά στα μάτια της οικογένειας και των φίλων του.

https://twitter.com/i/status/1320918523070337026

Με δηλώσεις τους στους NY  Times, οι γονείς του άτυχου Αφροαμερικανού αναφέρουν πως είχε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, ενώ στο περιστατικό, όπως φαίνεται και στο βίντεο, ήταν παρούσα και η μητέρα του, η οποία προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.