Σαν σήμερα, πίσω στις 2 Ιουνίου 1993, ξεκινάει η δίκη του Ronald Ray Howard, του αφροαμερικανού εγκληματία που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα εν ψυχρώ Αμερικάνο αστυνομικό όταν τον σταμάτησε για παράβαση του ΚΟΚ.

Ο Ronald Ray Howard επικαλέστηκε πως ήταν επηρεασμένος από τον δίσκο του 2Pac με τίτλο “2Pocalypse Now” που κυκλοφόρησε στα τέλη του 1992, κάνοντας ανοιχτά αναφορές στην αστυνομική βία ενάντια των αφροαμερικανών πολιτών και στην ρατσιστική συμπεριφορά του συστήματος, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο συζήτησης περί νομιμότητας της Rap μουσικής στην Αμερικάνικη κοινωνία.
2pac2
Σε μια δίκη που κράτησε μόλις λίγες εβδομάδες ο  Ronald Ray Howard καταδικάστηκε εις θάνατο, φτάνοντας στην θανατική ποινή το 2005 μετά από σειρά εφέσεων και νέων δικών που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την γνώμη της Αμερικάνικης δικαιοσύνης.
2pac3
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως ο Ronald Ray Howard έζησε για να δει το ίνδαλμα του, 2Pac Shakour, να δολοφονείται εν ψυχρώ το 1996, δίνοντας συνέχεια στην αιματοχυσία που είχε ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέχρι και τα τέλη αυτής, ανάμεσα στις συμμορίες της “μαύρης” μουσικής κοινότητας.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο