μαθητες

Για την δίκη 6 μαθητών που συνελήφθησαν τον Δεκέμβρη του 2008 και τους έχει ασκηθεί αγωγή από το ελληνικό δημόσιο για ζημιές σε αστυνομικό τμήμα ύψους 2.498 ευρώ μίλησε ο δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιάννης Καρδαράς.
Οι 6 μαθητές είχαν συλληφθεί κατά τις διαμαρτυρίες των μαθητών που είχαν ξεσπάσει το Δεκέμβρη του 2008 μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Σύμφωνα με τον κ. Καρδαρά, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας μπροστά στη σύλληψη των τριών εκ των έξι, οι 3 ανήλικοι τότε μαθητές δεν είχαν καμία σχέση με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά και συνελήφθησαν στο ταχυφαγείο ακριβώς από κάτω, την ώρα που τρώγανε.
Παρά το γεγονός ότι έχουν αθωωθεί από το δικαστήριο για την ποινική δίωξη που τους είχε ασκηθεί, τώρα βρίσκονται ενώπιον της δικαιοσύνης για την αγωγή που τους έχει ασκηθεί από το ελληνικό δημόσιο από τον Οκτώβρη του 2012 για ζημιές ύψους 2.498 ευρώ που αφορούν σπασμένα τζάμια και φθορές σε ασπίδες και κράνη της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Η δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου στο Ειρηνοδικείο Πειραιά στις 10 το πρωί.

Μοιραστείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο