Default Category

Ψεκάστε, Σκουπίστε, Τελειώσατε – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

December 15, 2014

Oριστικό τέλος στο μαρτύριο των Σύριων προσφύγων έδωσαν οι ανθρωπιστικές δυνάμεις της Αστυνομίας, αφού τα ξημερώματα της Δευτέρας τους απομάκρυναν από την πλατεία Συντάγματος, απαλλάσσοντάς τους από τα βασανιστήρια αδίστακτων αριστερών, οι οποίοι επί 25 μέρες τους ανάγκαζαν να ξεπαγιάζουν από το κρύο και να αργοπεθαίνουν από την πείνα.

Όπως ήταν φυσικό, η ευαίσθητη καρδιά του ανεξάρτητου Δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη δεν μπόρεσε να αντέξει τόση σκατοψυχιά.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων με την κωδική ονομασία “Ψεκάστε-Σκουπίστε-Τελειώσατε” έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα, την ώρα δηλαδή που δρουν οι μαφιόζοι κι ο υπόκοσμος της νύχτας.

Με εντολή Καμίνη, 15 διμοιρίες της γνωστής Αντιφασιστικής Κίνησης της ΕΛ.ΑΣ. “Ξεβρωμίστε τον Τόπο” έβαλαν τους 51 πρόσφυγες σε λιμουζίνες, όπου τους πρόσφεραν σαμπάνια και φράουλες με σαντιγύ, και τους μετέφεραν στις υπερλούξ εγκαταστάσεις του Τμήματος Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Μάλιστα, οι Σύριοι πρόσφυγες ανυπομονούσαν τόσο πολύ να ακολουθήσουν τους καλοκάγαθους αστυνομικούς που, μέσα στον υπερβάλλοντα ενθουσιασμό τους, ξέχασαν στην πλατεία Συντάγματος όλα τα υπάρχοντά τους, ανάμεσά τους ρούχα, παπούτσια και τσάντες που περιείχαν τα χαρτιά τους.

Ευτυχώς, ευσυνείδητοι άνδρες των ΜΑΤ παρέμειναν στην πλατεία και τα περιφρουρούσαν έως ότου μαζευτούν για να επιστραφούν στους κατόχους τους, αν κι αυτό φαντάζει μάλλον απίθανο, αφού οι Σύριοι δηλώνουν ξετρελαμένοι με το Τμήμα Αλλοδαπών και θέλουν να μείνουν εκεί για πάντα, ακόμα και ξυπόλητοι.

Σε κάθε περίπτωση, ειδικά κλιμάκια των Ατενίστας βρίσκονται σε ετοιμότητα, έτσι ώστε να συλλέξουν τα άχρηστα πια παπλώματα και ρούχα και να πλέξουν χιλιάδες πουλοβεράκια που θα ντύσουν όλα τα δέντρα του λεκανοπεδίου από το Σύνταγμα μέχρι τον Υμηττό.

Μοναδικό μελανό σημείο της επιχείρησης αποτέλεσαν ορισμένοι πρόσφυγες οι οποίοι ξεχάστηκαν κατά λάθος στην πλατεία κι αυτήν την ώρα βρίσκονται έξω από τη ΓΑΔΑ ζητώντας απεγνωσμένα να παραδοθούν και να μεταφερθούν στην Πέτρου Ράλλη ή έστω στην Αμυγδαλέζα.

Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε πως η χθεσινή επιχείρηση αποτελεί μια win-win κατάσταση, αφού και ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος θα μπορεί να πηγαίνει στα σοβαρά ραντεβού του χωρίς να αντικρίζει την “κουρελαρία” στο Σύνταγμα και οι Σύριοι θα κάνουν ονειρεμένες γιορτές στους χώρους στέγασης που τους είχε υποσχεθεί ο Δήμος.

Την πρωτοβουλία του κ. Καμίνη χαιρέτισε με ανάρτησή του στο facebook ο διεθνούς φήμης τραγουδοποιός Κωστής Μαραβέγιας που έγραψε ότι επιτέλους θα μπορεί να φασώνει το κορίτσι του σε όποιο παγκάκι θέλει, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των Σύριων, ενώ εκατομμύρια καταναλωτές ετοιμάζονται να κατακλύσουν την πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσουν τα γενέθλια του μικρού Χριστούλη που ήταν πρόσφυγας και γεννήθηκε σε στάβλο.

Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο Καμίνη! Και αυτά τα Χριστούγεννα θα μας μείνουν αξέχαστα!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Γιώργος Καμίνης τελικά έδωσε τη λύση. Όπως ακριβώς είχε υποσχεθεί. Οι Σύριοι πρόσφυγες εξαφανίστηκαν από την πλατεία αλλά τα μπλε φωτάκια παραμένουν εκεί για να στολίζουν τη θλίψη μιας πόλης που καταρρέει από μισανθρωπιά κι αδιαφορία. Το έχουν αυτό τα σκατά. Όσα φωτάκια και να τους βάλεις δε φαίνονται ομορφότερα. Όσα φωτάκια και να βάλει ο Γιώργος Καμίνης δε θα ξεχάσουμε ποτέ ποιους έχει επιλέξει να υπηρετεί. Είναι το ίδιο τιποτένιος με αυτούς.)

(Οι φωτογραφίες είναι του Μάριου Λώλου.)

Τελειώστε στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges