Επικαιρότητα

Ψήφος όμορφη, τις κάλπες γεμίσαμε – by Leia Organa Solo

By Leia Organa Solo

January 26, 2015

Ήθελα να γράψω αυτό το κείμενο κατά τη διάρκεια της επικής προεκλογικής περιόδου αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα. Το υλικό ήταν πολύ. Το γέλιο περισσότερο.

Ο ελληνικός λαός την είδε αλλιώς στις φετινές εκλογές. Την είδε διαφορετικά και αριστερά. Με το χέρι στην καρδιά και την ουρά στα σκέλια έδωσε εντολή στον Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, να κυβερνήσουν αυτό το δύσμοιρο τόπο. Η προεκλογική περίοδος μας πρόσφερε πολλά. Όλοι περίμεναν την επόμενη μέρα με αγωνία και λαχτάρα για την ΑΛΛΑΓΗ.

Και η επόμενη μέρα ήρθε φέρνοντας μαζί της τη ροζουλί ελπίδα.  Κάτι άλλαξε στην ατμόσφαιρα. Κάτι σταμάτησε να βρωμάει τόσο πολύ στο Βασίλειο της  Δανιμαρκίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε την αυτοδυναμία, πράγμα που προσωπικά με χαροποίησε πολύ καθότι θα συνεργαστεί με τον αγαπημένο Καμμένο και τα τρολς της οικουμένης θα καλοταΐζονται για πολύ καιρό ακόμα.

Ναι. Ας μιλήσουμε λίγο γι αυτή τη συνεργασία μεγαθήριων. Βέβαια, εντάξει, τον καταλαβαίνω τον Αλέξη. Οι επιλογές που είχε δεν ήταν και οι καλύτερες. Με Χρυσή Αυγή, Ποτάμι και ΑΝ.ΕΛ. στη Βουλή δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

Από την άλλη, ο Πρωθυπουργός είχε δείξει από την τελευταία εβδομάδα ότι είναι καλός στους ελιγμούς. Ξεκίνησε με τον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους που μετατράπηκε σε εξορθολογισμό σχέσεων και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του στο θέμα, παίρνοντας την ευχή του Ειρηναίου. Με τη βοήθεια της μπαναγίας θα γαμήσει εις τας Ευρώπας ο Αλέξης.

Οι γυμναστικές επιδείξεις συνεχίστηκαν όταν ο αφοπλισμός μπάτσων σε πορείες εύκολα μετατράπηκε σε εξοπλισμό των μπάτσων γενικά και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην γίνει και μία μνεία για την επίκληση στην επιστήμη για το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών. Τα ταμπελάκια των κριτών σηκώθηκαν και όλοι είχαν δώσει 10άρι. Κομανέτσι ο Πρωθυπουργός. Τώρα με τον Πάνο Καμμένο στο πλευρό του, ο Αλέξης θα μαγέψει τα πλήθη.  Διότι με το ΣΥΡΙΖΑ έχουμε, στην Ελλάδα, πρώτη φορά Αριστερά. Που μας έρχεται από δεξιά.

Εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και τα ΠΑΣΟΚ όλοι οι άλλοι πανηγυρίζουν.  Για ακόμη μια φορά έχουμε πολλούς νικητές στην εκλογική αναμέτρηση.

Το Ποτάμι μπήκε στη Βουλή, η Χρυσή Αυγή παρέμεινε τρίτο κόμμα και στη Θεσσαλονίκη ο Λεβέντης πήρε μεγαλύτερα ποσοστά ακόμα και από όλα τα ΠΑΣΟΚ μαζί. Αυτό, όμως, που συγκλόνισε τον πλανήτη είναι ότι ο ελληνικός λαός μετά από 92 ολόκληρα χρόνια κατάλαβε τη μαλακία του και για πρώτη φορά δεν έχουμε Παπανδρέου σε βουλευτική έδρα. Ακούγεται τραγικό αλλά δείτε και τη θετική πλευρά. Ούτε 100 χρόνια δεν μας πήρε.

Θα θελα να κλείσω αυτό το κείμενο καθότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κρίνουμε τη νέα Κυβέρνηση. Τη μοναδική, ίσως, Κυβέρνηση που την περιμένει όλος ο κόσμος στη γωνία. Παραθέτω τις δηλώσεις εκείνες που θα γραφτούν στην ιστορία για το γέλιο που χάρισαν στον απλό λαό τη σωτήρια μέρα της 25ης Ιανουαρίου του 2015.

«Χωρίς λεφτά, χωρίς χορηγούς πετύχαμε το ακατόρθωτο.» Σταύρος Θεοδωράκης

«Αποτρέψαμε τα πολύ χειρότερα» Αντώνης Σαμαράς

Η δήλωση του Αντώνη θα χρησιμοποιηθεί ως σλόγκαν σε διαφήμιση αλοιφής αιμορροΐδων ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σημειώθηκε σεισμός με επίκεντρο τα κεντρικά γραφεία του Mega  που συνεχίζουν να τραντάζονται από τα γέλια.

Υ.Γ. Μ’ αυτά και μ’ εκείνα ο Μητσοτάκης μπήκε στο νοσοκομείο με διπλό λιποθυμικό επεισόδιο. Οι γιατροί ανέφεραν πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας καθώς το είχε ξαναπάθει το 1789 με την επανάσταση στη Γαλλία.

Υ.Γ. 2. Πολύ στενοχωρήθηκα που η γλυκιά ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ έμεινε εκτός Βουλής. Στέλνω διαγαλαξιακή αγάπη και  υποστήριξη.