Default Category

Χαμένοι φόροι 650 εκατ. από το λαθρεμπόριο τσιγάρων

By N.

April 08, 2015

Πάνω από 650 εκατ. ευρώ σε φόρους εκτιμάται ότι χάθηκαν από ελληνική οικονομία το 2014 από το λαθρεμπόριο τσιγάρων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικήτας Θεοφιλόπουλος, που προχθές μίλησε σε δημοσιογράφους με αφορμή τη νέα επένδυση της καπνοβιομηχανίας στον Ασπρόπυργο, σχολίασε θετικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, λέγοντας πως το υπουργείο Οικονομικών έχει δείξει μεγάλη διάθεση να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Ελλάδα λόγω και της υπερφορολόγησης (σ.σ. σήμερα το 84% της τιμής ενός πακέτου τσιγάρων είναι φόροι).

Η «Παπαστράτος» ολοκληρώνει το ερχόμενο φθινόπωρο τη νέα επένδυση ύψους 25 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση εφτά νέων γραμμών επεξεργασίας καπνού.

Από το εργοστάσιο του Ασπρόπυργου η θυγατρική της «Philip Morris», που ελέγχει σήμερα το 40% της ελληνικής αγοράς, πραγματοποιεί εξαγωγές που αντιστοιχούν στο 60% της παραγωγής της σε συνολικά 30 χώρες.

efsyn.gr