Default Category

Τρολοσκόπηση no. 5 – Η αληθινή δημοσκόπηση από το έγκυρο Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

May 20, 2015

Διαβάζοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, που δεν πείθουν για την εγκυρότητά τους ούτε τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, αποφάσισα, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ – και πέμπτη συνολικά από τότε που δημιουργήθηκε το μπλογκ μας -, να συρθώ στους δρόμους της επικράτειας για να ξετρυπώσω την αλήθεια.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 35% των πολιτών είναι συριζοταλιμπάν που βλέπουν στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τον νέο Άρη Βελουχιώτη και ζητάνε Κυβέρνηση του Βουνού, ενώ το 61% είναι παπανδρεϊκοί – του παλιού ΠΑΣΟΚ – που θέλουν ο Αλέξης Τσίπρας να κλείσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας και να υπογράψει τη συμφωνία της Βάρκιζας που προτείνουν οι δανειστές.

Περίεργο. Πριν από 3 μήνες δεν ήταν που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη στήριξη του 72% των πολιτών; Αυτοί δεν ήταν που ζητούσαν ανάσες αξιοπρέπειες και ούρλιαζαν «ούτε βήμα πίσω» στις φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις; Πού πήγαν τώρα όλοι αυτοί; Δηλαδή τί περίμεναν; Να παραδοθούν τόσο εύκολα οι δανειστές; Δεν ήξεραν ότι θα μας πολεμήσουν με ό,τι όπλο είχαν στη διάθεσή τους μέχρι να πούμε «ναι σε όλα»;

Είναι θλιβερός ο ραγιαδισμός των Ελλήνων. Η Κυβέρνηση έχει κάνει σερπαντίνα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού τής ζητάει να υποχωρήσει κι άλλο. Δηλαδή ψήφισαν τον Τσίπρα για να συνεχίσει να κυβερνάει ο Σαμαράς.

Σε περίπτωση που η συμφωνία δε συμβαδίζει με τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης, το 30% του ελληνικού λαού θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία στη Βουλή για να ψηφιστεί από την αντιπολίτευση, το 28% ζητάει δημοψήφισμα για να την υπερψηφίσει και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, άρα τους σαμαροβενιζέλους ξανά στην εξουσία. Δηλαδή, το 85% των Ελλήνων θέλουν μνημόνιο καραμπινάτο. Απελπισία.

Οι δυσκολίες της διαπραγμάτευσης έχουν ρίξει τη δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα από το 70% στο 50%, ενώ ο Αντώνης Σαμαρας εξακολουθεί να έχει τεράστια απήχηση στις γεροντοκόρες με εμμηνόπαυση που αποτελούν το 15,5% του πληθυσμού.

Τελευταίος σε δημοτικότητα, μετά το ναζί αρχηγό της Χρυσής Αυγής, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με το 69% των πολιτών να υποστηρίζουν ότι κάθε φορά που τον βλέπουν τους γυρνάνε τα άντερα, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έχει καταφέρει να πείσει το 42% των πολιτών για το όραμα του Μπόμπολα να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο εργοτάξιο.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, η διαφορά των 21 μονάδων που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (36,5) από τη Νέα Δημοκρατία (15,5) στην πρόθεση ψήφου δείχνει τη φθορά της Κυβέρνησης, οπότε καταλαβαίνουμε ότι εάν η διαφορά πέσει στις 15 μονάδες πρέπει να πάμε σε εκλογές, ενώ αν η διαφορά στις εκλογές είναι κάτω από 10, πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να παραιτηθεί και να παραδώσει την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά.

Εν τω μεταξύ, δε ξέρω αν το προσέξατε αλλά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας είναι ακριβώς τα ίδια με τη δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά. Έχει μείνει μόνος του.

Όσον αφορά στη περιθωριοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη, το 51,5% των ερωτηθέντων απάντησε ότι του έκανε κακή εντύπωση, ενώ το 36% ζητάει να μπουν στην ομάδα διαπραγμάτευσης τα αρχίδια του Βασίλη Σπανούλη και το πεταχτάρι του Γιώργου Πρίντεζη.

Στα ζητήματα της Παιδείας, το 65% τάσσεται υπέρ του Άδωνι Γεωργιάδη που πήρε πτυχίο στα 12 χρόνια αλλά είναι αντίθετος με την επαναφορά των αιώνιων φοιτητών – πιο μαλάκας πεθαίνεις -, ενώ το υπόλοιπο 35% ζητάει να γίνει μια εξαίρεση για τον Θάνο Τζήμερο που παλεύει να πάρει πτυχίο τα τελευταία 30 χρόνια.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία απολύτως σημασία, αφού το 45,5% των Ελλήνων είδε με καλό μάτι την υποδοχή του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, οπότε καταλαβαίνουμε ότι αυτή η χώρα είναι κολλημένη στο Μεσαίωνα και χρειάζεται επειγόντως ένα Διαφωτισμό για να τη βγάλει από το σκοτάδι του χριστιανοταλιμπανισμού.

by To Skouiki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή δεν πιστεύω καθόλου τις δημοσκοπήσεις, θα γράψω σαν ανήθικο δίδαγμα μία άποψη του Σπύρου Δερβενιώτη που, κατά τη γνώμη μου, αποτυπώνει πλήρως το κλίμα που επικρατεί: “Μίλησα με μεγάλη γκάμα φίλα προσκείμενων για να βεβαιωθώ ότι δεν είναι ιδέα μου: κανείς δεν έχει πλέον ιδέα τι γίνεται Εκεί Έξω με τις διαπραγματεύσεις, και κανείς πλέον δε μπαίνει καν στον κόπο να προσπαθήσει να βγάλει άκρη, είναι μια άσκηση πάνω στο μάταιο. Η απομάγευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα φαινομενικά ελάσσων γεγονός, με μείζονες όμως προεκτάσεις. Πόσο κίβδηλο φαίνεται ήδη το “ερχόμαστε από μακριά”, πόσο χαμένη στη ληθη η μέρα που χορεύαμε στους δρόμους όταν κατέρρευσαν ατιμωτικά οι Σαμαρέλοι.Με τον “έντιμο συμβιβασμό” να στρώνει ήδη το δρόμο προς την ιδεολογική εδραίωση της ΤΙΝΑ, οι ευθύνες για τη Χαμένη Ευκαιρία θα ξεπεράσουν κατά πολύ σε ρίχτερ το “ουδείς αναμάρτητος” του Σαμαρά. Η ηγετική ομάδα θα καταλάβει πολύ αργά, πολύ επώδυνα τι σημαίνει για ένα τέτοιο κόμμα, σε μια τέτοια συγκυρία, με ένα τέτοιο διακύβευμα, να έχει μονωθεί σε ένα echo chamber και να έχει κλείσει απ’ έξω, κάπου αλλού, μίλια μακριά, τους πολίτες.”)

(Διαβάστε τις προηγούμενες τρολοσκοπήσεις ΕΔΩ.)

Η τρολοσελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges