Default Category

Τρίτο χρόνο απλήρωτοι απ’ τον Κουρή

By N.

March 05, 2015

 

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τον ελληνικό τελικό της Eurovision του ‘13, όταν οι απλήρωτοι των καταστημάτων Μetropolis του Ανδρέα Κουρή συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά έξω από το «Gazi Music Hall» της Οδού Πειραιώς να διαμαρτυρηθούν για τη σκανδαλώδη ανάθεση του διαγωνισμού στο ΜΑD TV του Ανδρέα Κουρή, τότε από το Δ.Σ. της ΕΡΤ. Χθες για τρίτη χρονιά εκατοντάδες συγκεντρωμένοι βρέθηκαν πάλι έξω από ένα αντίστοιχο νυχτερινό κέντρο, αυτή τη φορά το «Εναστρον», πάλι στην οδό Πειραιώς, να διαμαρτυρηθούν για ένα σκάνδαλο διαρκείας, για το οποίο όμως δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων.

Μόνη ένδειξη ότι ένας νέος αέρας πνέει ήταν η σχετικά διακριτική παρουσία της αστυνομίας, σε αντίθεση με τις παραταγμένες διμοιρίες ΜΑΤ προηγούμενων ετών. Αυτό που επίσης έχει αλλάξει, παρά τη σχετικά μικρότερη αλλά πάντα μαχητική παρουσία των απολυμένων του Μetropolis μαζί με εκατοντάδες αλληλέγγυους, είναι η οργή και το πείσμα που πλέον ξεχειλίζουν, καθώς όλοι παραδέχονται ότι «δεν πάει άλλο». «Πρέπει η νέα κυβέρνηση και ο νέος υπουργός Εργασίας να πάρουν θέση. Οχι μόνο για τον Κουρή και τη Εurovision. Αλλά κυρίως για το τι θα γίνει με τους χιλιάδες απλήρωτους και απολυμένους σαν κι εμάς που μένουμε στον δρόμο, ενώ οι εργοδότες που μας χρωστάνε διάγουν πολυτελή βίο και κλείνουν επικερδείς μπίζνες, χωρίς να τους αγγίζει ο νόμος», μας λέει μια απολυμένη. «Ελπίζουμε ότι επιτέλους θα αλλάξει κάτι».

Ευφάνταστα συνθήματα φωνάχτηκαν δυνατά: «Εξω από το “Εναστρον” γεννιούνται συνειδήσεις, όταν μέσα μπεις, τον Κουρή να φτύσεις» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, ελπίζοντας σε κάποια ταξική αφύπνιση του κοινού της Eurovision. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι απεργοί της 3 ΕΨΙΛΟΝ, καλώντας σε μποϊκοτάζ της Coca-Cola και των άλλων προϊόντων της εταιρείας μέχρι να ξανανοίξει το εργοστάσιο της Βόρειας Ελλάδας, ο Σύλλογος Βιβλιοϋπαλλήλων, η Συνέλευση Εργαζομένων Ανέργων-Φοιτητών στα ΜΜΕ, συνελεύσεις γειτονιών, η αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε, απεργοί στις τηλεπικοινωνίες, απολυμένοι-απλήρωτοι από τις εκδόσεις Λυμπέρη και την Ιμάκο κ.ά.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν συντεταγμένα με πορεία προς τον σταθμό του ΗΣΑΠ στα Πετράλωνα πριν από τις 22.00, ενώ στο «Εναστρον» συνεχιζόταν το «mad show», που στα πανό μεταφραζόταν σε «bad show με τις πλάτες των απλήρωτων».