Default Category

Το status διαμαρτυρίας του Γιάνη Βαρουφάκη – by The One Eyed Bert

By Τhe Τhree Μooges

March 06, 2015

Ήταν μια μέρα όπως οι άλλες. Απλή κλασική ρουτινομέρα Μπερτ. Ξύπνησα δίπλα σε δύο μοντέλα που συνέχιζαν να κοιμούνται με ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα αλαβάστρινα πρόσωπά τους. Σηκώθηκα και ετοίμασα πρωινό. Έφαγα κι ύστερα άφησα τα λεφτά στο κομοδίνο. Τις ξανακοίταξα. Κούκλες και οι δύο. Φουσκωτές μάλιστα.

Άραξα στην πολυθρονίτσα μου για την πρωινή ενημέρωση προς τέρψιν της ψυχής και της ψυχοπάθειάς μου. Άρχισα το ζάπινγκ πρώτα από τα αντικαθεστωτικά και ανεξάρτητα κανάλια, ΝΕΡΙΤ, ΑΝΤ1 κτλ κτλ κι ύστερα κινήθηκα στις επικίνδυνες περιοχές της πραγματικά αντικειμενικής ενημέρωσης, Mega και ΣΚΑΪ, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ως επαναστάτης και να με στείλουν πακέτο στο Λογνκ Άηλαντ.

Ενώ έπινα τον καφέ μου απολαμβάνοντας ανούσια λογύδρια και στημένες διενέξεις στα παράθυρα, συνειδητοποίησα πως κάτι είχε αλλάξει. Μια βλάβη στο Matrix, που δεν μπορούσα να προσδιορίσω, κάτι έλειπε, κάτι δεν πήγαινε καλά. Αναστατώθηκα! Τότε χτύπησε το τηλεφωνάκι μου.

-Παρακαλώ! -Bert; -Ποιος είναι; -Το νιώθεις; -Το νιώθω, το νιώθεις κι εσύ; -Αν το νιώθω λέει! Ξέρεις τι είναι; -Δεν ξέρω… I sense a great disturbance in the force. -Κάντε χώρο για το μανιακό Ρημαδόρο! -What? Ποιος είναι; -Δεν με κατάλαβες; Ο Άδωνις είμαι! Και είμαι ξανά στο παιχνίδι. Daddy’s home.

Δυστυχώς δεν ήταν ένα από τα κλασικά ρουτινοπαραληρήματα του πωλητή της καρδιάς μας. Ο Άδωνις, απ’ ότι μου είπε, ήταν πάλι στα πράγματα. Μου εξήγησε ότι με εντολή Πρωθυπουργού, ο Γιάνης είχε σταματήσει τις συνεντεύξεις. Πλέον είχαν ξανανοίξει θέσεις στα πάνελ και τα παράθυρα και για άλλους.

Δεν παίζεις ωραία μπάλα, Αλέξη. Κόβεις τον Γιάνης από τα κανάλια και στα @@ρια σου όλα; Κι εμείς τι θα κάνουμε που είχαμε συνηθίσει να τον βλέπουμε 24 ώρες το 24ωρο; Και άσε εμάς. Οι γιαγιάδες; Που αφήνανε ανοιχτή την τηλεόραση για να νιώθουν παρέα τον Γιάνης και να μην αισθάνονται μοναξιά;

Όπως και να’χει έπρεπε να ενημερωθώ εκτενώς για το θέμα και δεν άργησα να βρω την άκρη μου. (5 ευρώ το g από λόφο του Στρέφη.) Πήρα ένα δεκαπεντάρι κι άρχισα να ψάχνω την αλήθεια… και τη βρήκα. Που αλλού; Στο facebook. Ο προδομένος Γιάνης Βαρουφάκης ξέσπασε στο μόνο μέσo που έχει ακόμα βήμα, με ένα status κόλαφος κατά της λογοκρισίας και της φίμωσης του λόγου.

Αλέξης, Ζωή, Βάγγος, δηλώσεις στήριξης και προδέρμ από Λαγκάρντ, δηλώσεις στήριξης (στους Θεσμούς) από Σταύρο, δηλώσεις για εθνική ενότητα από Απόστολο, δηλώσεις λυτρωτικές από Πάνο, βάλτε και λίγο καμικάζι αγάπη μου…. Όλα αυτά σε ένα Status καταπληκτικό. Το λιγουρεύεστε; Πάρτε το και στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges