Default Category

Το μετέωρο Βήμα του ΣΥΡΙΖΑ – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

March 23, 2015

Καταρρέει, όπως όλα δείχνουν, το δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα” που εμφάνιζε τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο να είχε κάνει ιδιωτικά συμφωνητικά με τουλάχιστον 300 απολυμένους του Δημοσίου, από τους οποίους θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψής τους.

Η βόμβα έπεσε το Σάββατο κι από τότε ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει πάρει σβάρνα τα κανάλια προσπαθώντας να εξηγήσει στους τηλεδημοσιογράφους – και το τηλεοπτικό κοινό – πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα ή τελοσπάντων να διηγηθεί τη δική του εκδοχή της ιστορίας.

Το θέμα δεν είναι η γκάφα του αρθρογράφου του Βήματος που έγραψε λανθασμένα ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής στις 25 Ιανουαρίου – τόσο έγκυρο ήταν το ρεπορτάζ του. Το θέμα είναι η επιμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζονται στα χρεοκοπημένα ΜΜΕ των ολιχαρχών και να απολογούνται διαρκώς για οτιδήποτε αυτά τα κατηγορούν.

Μα καλά, είναι εντελώς ηλίθιοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύουν τις κιτρινοφυλλάδες και τα σκουπιδοκάναλα των νταβατζήδων σε ρυθμιστές της πολιτικής ατζέντας;

Είναι πολύ εκνευριστικό όταν κοτζάμ υπουργός σε αναγκάζει να γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Πριν 3 εβδομάδες ασχολιόμουν με αυτήν ακριβώς την πολιτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ: “Οι προσπάθειες των κυβερνητικών στελεχών να πείσουν τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών για τις αγνές προθέσεις τους είναι τουλάχιστον θλιβερές και βγάζουν έντονη μιζέρια και μίρλα. (…) Είναι λογικό να χτυπάνε το ΣΥΡΙΖΑ όσο τον βλέπουν αδύναμο και διστακτικό να ξηλώσει παλιές νοοτροπίες και να κόψει μερικά κεφάλια. Τραπεζίτες, δικαστικοί, αξιωματικοί βρίσκονται ακόμα όλοι στις θέσεις τους. Φύλλο δεν έχει κουνηθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε αρκετές “σημαίες” για να ανέβει στην εξουσία. Μία από αυτές ήταν η υπόσχεσή του να τα βάλει με τους ολιγάρχες και να τους διαλύσει – όπως έλεγε.

Εγώ δε βλέπω κανέναν διαλυμένο ολιγάρχη. Μετά από 2 μήνες ΣΥΡΙΖΑ, οι Χασαπόπουλοι και οι Χιώτηδες υπάλληλοί τους ζουν και βασιλεύουν.

Γιώργο Κατρούγκαλε, το κούρασες. Δε θα διαπραγματευτείς την αθωότητά σου με το Mega, το ΣΚΑΪ και τον ANT1. Αν είσαι αθώος, τράβηξέ τους μία μήνυση και συνέχισε τη ζωή σου. Κι άστους να λένε. Αν κάποιος εν έτει 2015 πιστεύει ακόμα αυτά που γράφει το Βήμα είναι άξιος της μοίρας του. Δε θα τον πείσεις εσύ για το αντίθετο.

Έφτασαν διάφοροι στο σημείο να συγκρίνουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο που υπερασπιζόταν απολυμένους του Δημοσίου με τον Μάκη Βορίδη που είχε αναλάβει συνήγορος υπεράσπισης της Energa, η οποία μαζί με την Hellas Power είχαν καταχραστεί από το Δημόσιο 270 εκατομμύρια ευρώ.

Αναρωτιόνταν αν η περίπτωση Κατρούγκαλου εγείρει ηθικό ζήτημα ή όχι. Ας αφήσουν την ηθικολογία στην ακρή. Αφού δεν το έχουν. Ηθικολογία στην πολιτική δε χωράει.

Από την άλλη, προσέξτε τί γίνεται. Το δημοσίευμα του Βήματος ήρθε μόλις 2 μέρες πριν τη σημερινή συνάντηση του Τσίπρα με τη Μέρκελ, όπου ανάμεσα σε άλλα θα συζητηθούν και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την πάταξη της διαφθοράς.

Εντελώς τυχαίο το τάιμινγκ ε; Κολλάς τη ρετσινιά στον υπουργό του Τσίπρα και τον αφήνεις μετά με τη Μέρκελ να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, η ζημιά θα έχει γίνει.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το πρωί ο Γιώργος Κατρούγκαλος ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογηθεί και στον Γιώργο Παπαδάκη, ενώ απόψε το βράδυ ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης θα εμφανιστεί στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Μπράβο! Συνεχίστε έτσι. Δεν πρόκειται να σας λυπηθεί κανείς.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μιλάνε για διαφθορά και ηθική άνθρωποι που σιγόνταραν την προηγούμενη κυβέρνηση και κάποτε στήριζαν τον ρέκορντμαν των σκανδάλων Κωστάκη Καραμανλή. Τους λείπουν οι Σαμαροβενιζέλοι. Αγαπητές Μούτζες, μην ανοίγετε διάλογο μαζί τους. Συνεννόηση με αυτούς δεν πρόκειται να υπάρξει. Ανοίξτε καλύτερα ένα μπλογκ και γράφτε τα εκεί. Εγώ αυτό έκανα.)

Η μετέωρη σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges