Default Category

Το κυνήγι της ευτυχίας – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

December 17, 2014

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, οι Έλληνες είναι οι πιο δυστυχισμένοι της Ευρώπης, σε αντίθεση με την εντύπωση που μας είχαν προκαλέσει ότι είναι οι πιο χαζοχαρούμενοι.

Δυσαρεστημένοι με τη ζωή και την εργασία τους εμφανίζονται 4 στους 10 Έλληνες, ενώ οι υπόλοιποι 6 δεν έχουν ούτε ζωή ούτε εργασία και πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Επιπλέον, 4 στους 10 Έλληνες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τη ζωή, την οικονομική τους κατάσταση, την εργασία τους και το περιβάλλον διαβίωσης, οπότε είναι να απορεί κανείς που δεν έχουμε καθημερινά μαζικές αυτοκτονίες στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 51% των ανέργων δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό καθεστώς αλλά θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, γιατί φοβούνται μήπως έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και τους βάλει να δουλέψουν.

Σχεδόν 1 στους 2 Έλληνες πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερέψει τους προσεχείς 12 μήνες κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, η τρόικα θα φύγει από την Ελλάδα κι ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας θα περάσει αποκλειστικά σε ελληνικά χέρια.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 7 στους 10 θεωρούν ότι η ποιότητα ζωής στη χώρα μας δεν είναι καλή και πρέπει να επιστρέψουμε επειγόντως στα χρόνια πριν την κρίση που τα σπάγαμε ποιοτικά στα μπουζούκια και παίρναμε διακοποδάνεια για να παρτάρουμε στη Μύκονο.

Το 82% του συνολικού πληθυσμού αισθάνεται μεγάλη πίεση αλλά αυτό μάλλον οφείλεται στο υπερβολικό σφιχτοκώλιασμα, αφού το 82% του συνολικού πληθυσμού αναγκάζεται να κάνει το σκατό του παξιμάδι για να ζήσει.

Η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ κλείνει με μια ακόμα έρευνα που λέει ότι οι Έλληνες βαθμολογούν με “0” την ικανοποίηση που αντλούν από τη ζωή τους, οπότε ευτυχώς που πλησιάζει η Πρωτοχρονιά κι οι περισσότεροι από αυτούς θα αυτοκτονήσουν, ώστε να απαλλαχτούμε εμείς οι ευτυχισμένοι από τη μιζέρια τους.

Γενικά, η ευτυχία κι η δυστυχία είναι λίγο υποκειμενικές έννοιες αλλα η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια τούς έχει κάνει να νομίζουν ότι η ευτυχία τους εξαρτάται από το μέγεθος του κοκτέιλ που πίνουν και το νούμερο του σουτιέν που φοράει η γκόμενά τους.

Εγώ φυσικά δεν καταλαβαίνω τί νόημα έχουν όλες αυτές τις έρευνες αλλά συνεχίζω να τις δημοσιεύω στο μπλογκ , αφού έχω διαπιστώσει ότι στους περισσότερους Έλληνες αρέσει πολύ να διαβάζουν για τα χάλια τους και να γελάνε.

Αλλιώς, πώς εξηγείται που δεν έχουν πάρει ακόμα στο κυνήγι τον Αντώνη Σαμαρά και τη συμμορία του; Το κυνήγι της ευτυχίας μπορεί να ξεκινήσει από αυτούς.

Βέβαια, ευθύνονται κι οι ίδιοι κάπως για τη δυστυχία τους αλλά αυτό ούτε που τους έχει περάσει από το μυαλό, αφού είναι εντελώς ευθυνόφοβοι και περιμένουν να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους κάνει ευτυχισμένους, οπότε μάλλον θα περιμένουν για πάντα.

Φίλε δυστυχισμένε, μην περιμένεις κανέναν. Αν θες να είσαι ευτυχισμένος, απλά γίνε.

Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις, γιατί, ως γνωστόν, μονίμως ευτυχισμένοι είναι μόνο οι ηλίθιοι.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Το καλό με όλους εμάς τους ευτυχισμένους πλούσιους είναι ότι μπορούμε να κοιτάμε αφ’ υψηλού τους δυστυχισμένους φτωχούς και να τους δίνουμε συμβουλές σαν καλοί σαδιστές που είμαστε, αν κι οι περισσότεροι από αυτούς είναι μαζοχιστές, οπότε καλά να πάθουν που έχουν και παράπονο.)

Η χαζοχαρούμενη σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges