Επικαιρότητα

Το ΒΗΜΑ καταπίνει τον Βορίδη και παραδέχεται την πλαστογραφία;

By N.

March 22, 2015

Το ΒΗΜΑ, με άρθρο του Βασίλη Χιώτη ”Τρία ερωτήματα για τον κ. Γ. Κατρούγκαλο”επιχειρεί να απαντήσει στις κατηγορίες του Υπουργού της Κυβέρνησης περί πλαστογραφίας.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ισχυρίζεται ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» είναι αποτέλεσμα κοπτοραπτικής και άρα πλαστογραφίας, αφού δεν αφορά επαναπρόσληψη στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών διαφορών του πελάτη με το δημόσιο.

Το επίμαχο άρθρο του ΒΗΜΑτος απαντώντας στην κατηγορία Κατρούγκαλου αναφέρει:

”1.  Ο κ. Κατρούγκαλος υποστηρίζει ότι το έγγραφο που αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής» και με το οποίο ο υπουργός κατοχυρώνει αμοιβή 12% εφόσον ο πελάτης του δικαιωθεί, δεν αφορά επαναπρόσληψή του στο δημόσιο, αλλά αποκατάσταση μισθολογικών του διαφορών με το δημόσιο. Με άλλα λόγια, ο υπουργός ομολογεί, ότι την ημέρα που ο πρωθυπουργός του ανέθετε υπουργικό χαρτοφυλάκιο, η συνεργάτης του στο δικηγορικό του γραφείο, κατέθετε προσφυγή κατά του δημοσίου και κατά του υπουργείου του επιδιώκοντας δικαίωση και αμοιβή! Για πρώτη φορά υπουργός ομολογεί ότι ενώ θα έπρεπε να υπερασπίζεται το δημόσιο, υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.”

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό προκύπτουν δύο ζητήματα κακής δημοσιογραφίας:

α) Δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση στην κατηγορία Κατρούγκαλου. Έχουμε, λοιπόν να κάνουμε με έμμεση παραδοχή της πλαστογραφίας εγγράφων η οποία παρουσιάστηκε ως ”αποκαλυπτικό ντοκουμέντο”; Επιπλέον, πετιέται η μπάλα στην εξέδρα με το στρεψόδικο επιχείρημα ότι ως Υπουργός, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπερασπίζεται όσους αντιδικούν με το δημόσιο.

β) Το στρεψόδικο επιχείρημα περί Υπουργού ο οποίος υπερασπίζεται ”για πρώτη φορά” όσους αντιδικούν με το δημόσιο εμπεριέχει ένα τουλάχιστον μεγάλο ψέμα. Ο Μάκης Βορίδης, ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά δεν ήταν αυτός που υπερασπίστηκε τους κατηγορούμενους της ENERGA ως μεγαλοκαταχραστές του δημοσίου χρήματος; Μάλλον έχει πολύ κοντή και εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη η δημοσιογραφία του ΒΗΜΑΤΟΣ.