Default Category

Το έκτακτο Eurogroup status του Γιάνη Βαρουφάκη – by The One Eyed Bert

By Τhe Τhree Μooges

February 12, 2015

Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ομολογώ πως με είχαν εξουθενώσει. Όντας κάποιος με σημαντικές γνωριμίες, οι συναντήσεις μου τόσο προεκλογικά επί μνημονιακής κυβέρνησης Αντώνη, όσο και μετεκλογικά, επί αντιμνημονιακής Κυβέρνησης του Βουνού Αλέξη, διαδέχονταν η μία την άλλη. Όπως όλοι έτσι κι εγώ, τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης των Avengers είχα αράξει πίσω τρώγοντας τα ποπκορνάκια μου κι απολάμβανα το θέαμα. Δεν ήξερα που θα πάει, (ούτε ακόμα ξέρω), αλλά τουλάχιστον το απολάμβανα.

Ωστόσο το πράγμα σοβάρεψε, όταν ένα νέο καραφλό γοητευτικό αγόρι τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Ζήλεψα, το ομολογώ. Ένα νέο σεξ σύμπολ της πολιτικής ήρθε για να μείνει και κατά πως φαίνεται να τα γυρίσει όλα τούμπα. Το μπριζωμένο αυτό αγόρι με πήρε χθες, πριν την συνάντηση του Γιούρογκρουπ να ζητήσει τις συμβουλές μου, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό μου έναν αφανή γκουρού της πολιτικής. Το τηλεφωνάκι μου χτύπησε με αυτόν τον αντιμνημονιακό επαναστατικό ήχο: Τρία γράμματα μόνο φωτίζουν την εληνική μας τη γε…

-Παρακαλώ. -Μπερτ! -Ο ίδιος. -Γιάνης εδώ. -Πρετεντέρης; -Με ένα Νι. -Που ‘σαι τρελέ μου; Τι χαμπάρια; -Ε δε βαριέσαι μωρέ. Ρουτίνα. Πήρα να μου δώσεις τις συμβουλές σου για σήμερα. -Λοιπόν, σήμερα δεν τρώμε τίποτα. Κάνουμε χώρο για αύριο ώστε να τα γαμήσουμε όλα. -Για αύριο; -Ναι για τσικνοπέμπτη. -Για το Eurogroup σε πήρα να μου πεις. -Ααααα. Πες το ρε Γιάνης. Λοιπόν, άκου να μαθαίνεις. Πας εκεί. Χέρι στην τσέπη όπως πάντα. Ύφος χιλίων καρδιναλίων και ειρωνικό χαμογελάκι σε ό,τι ακούς. Ό,τι κάνεις δηλαδή ήδη πάνω κάτω.

Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά. Δεν μπορώ να πω τι είπα στον Γιάνης, διότι δεν θέλω να φανερώσω τους άσσους στο μανίκι της διαπραγμάτευσης, αλλά μπορώ να πω τι του ζήτησα σε αντάλλαγμα. Και αυτό που ζήτησα σε αντάλλαγμα, το δίνω απλόχερα σε εσάς, τις αγαπημένες μας Μούτζες.

Ιδού! Το έκτακτο Eurogroup status του Γιάνη Βαρουφάκη. Το διαπραγματευτικό facebook status της ελληνικής κυβέρνησης σε αποκλειστικότητα και για τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

(το σχόλιο του Κων/νου Ζουράρι είναι μια ευγενική προσφορά του Αθυροστομίξ)