Default Category

Σόιμπλε: “Ανόητα αφελής σε θέματα επικοινωνίας ο Βαρουφάκης”

By N.

March 10, 2015

 

Βεντέτα εναντίον του Γ. Βαρουφάκη άνοιξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ανόητα αφελή» σε θέματα επικοινωνίας χαρακτήρισε τον έλληνα υπουργό οικονομικών ο Β. Σόιμπλε αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους τι ειπώθηκε μεταξύ τους σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Eurogroup.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με εμφανή απαξιωτική διάθεση ανέφερε πως όλες οι πληροφορίες που δίνει ο Έλληνας υπουργός σε συνεντεύξεις  «είναι εντελώς λανθασμένες» και σχολίασε καυστικά τη δικαιολογία του Γ. Βαρουφάκη περί φρικτών ΜΜΕ.

Ο γερμανός υπουργός συνέχισε σχεδόν στα όρια της καζούρας να αποκαλύπτει τι του είπε ο έλληνας υπουργός τον οποίο χαρακτήρισε οικονομικών «ανόητα αφελή» όσον αφορά τα επικοινωνιακά θέματα.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο ανόητα αφελής, αλλά ποτέ δεν σταματά κάποιος να μαθαίνει», ανέφερε ο γερμανός υπουργός οικονομικών.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα προβλεπόταν από τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου την οποία ο κ. Βαρουφάκης είχε υπογράψει. Και «προσφέρθηκε» να στείλει ένα αντίγραφο στον έλληνα υπουργό οικονομικών, αν δεν την έχει πρόχειρη.

Ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.

«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος στο Eurogroup, που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.

thetoc.gr