Default Category

Στη Μόσχα, αδερφές μου, στη Μόσχα – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

April 08, 2015

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρίσιμη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο, παρά τις διαμαρτυρίες Ευρωπαίων αξιωματούχων που θεωρούν απαράδεκτο μία ανεξάρτητη χώρα να ασκεί δική της εξωτερική πολιτική.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στη χώρα που νίκησε τον ναζισμό πριν από 70 χρόνια στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο αλλά παραδέχτηκε ότι σαν τη Χαλκιδική δεν έχει πουθενά.

Η συνάντησή των δύο αντρών κράτησε περίπου 3 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα, όπως ο επικείμενος γάμος του Αλέξη Τσίπρα με την Περιστέρα στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα και οι καλοκαιρινές διακοπές του Βλαντιμίρ Πούτιν στις Σκουριές.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν πήγε στη Ρωσία για να ζητήσει δανεικά, αν και δε θα έλεγε όχι σε περίπτωση που ο Βλαντιμίρ Πούτιν δάνειζε τη βαλίτσα με τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων στον Πάνο Καμμένο, ώστε να το κάνει Κούγκι και να στείλει τους Γερμανούς για βρούβες.

Από τη μεριά του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται πολύ να επενδύσει σε αγωγούς, υποδομές, λιμάνια και ενεργειακούς πόρους, ενώ δεν αποκλείεται να αγοράσει κι ολόκληρη την Ελλάδα, ώστε να ξεχρεώσουμε μια και καλή.

Όσον αφορά στο γεωργικό τομέα, η Ρωσία σκέφτεται να αποσύρει το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας αλλά θα το κάνει διακριτικά, ώστε να μην κινήσει υποψίες: κάθε Ρώσος τουρίστας που επισκέπτεται την Ελλάδα θα επιστρέφει στην Ρωσία με μια νταμιτζάνα ελαιόλαδο. Αυτό ήταν, ξεχρεώσαμε.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φθηνό φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ελλάδα, ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε και τη δημιουργία μπουρδέλων στη Ρωσία, όπου θα εργάζονται Ελληνίδες, όπως ακριβώς συνέβαινε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’90. Απλά τώρα οι πουτάνες θα είμαστε εμείς.

Στο κλείσιμο της κοινής συνέντευξης Τύπου, οι δύο ηγέτες υπέγραψαν το Ελληνοσοβιετικό Σύμφωνο Μη Επίθεσης, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα εισβάλει στην Πολωνία και η Ρωσία στη Φινλανδία, ώστε η Ιστορία να επαναληφθεί σαν φάρσα και η Κόκκινη Σημαία να υψωθεί στο Ελληνικό Ράιχσταγκ.

Τέλος, νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στα τείχη του Κρεμλίνου, όπου κατέθεσε στεφάνι κι έγραψε με σπρέι αναρχικά συνθήματα, όπως “Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας” και “Φωτιά σε Κράτος και Κεφάλαιο”, ενώ αργότερα θα επισκεφτεί και το Μαυσωλείο του Λένιν για να συζητήσει με τον μακαρίτη το μέλλον του σοσιαλισμού.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει σβάρνα τον πλανήτη και ψάχνει για συμμάχους. Καλά κάνει. Ας πάει όπου θέλει. Ας πάει και στον Κιμ Γιονγκ Ουν. Μιλάνε στις τηλεοράσεις για φίλους και εχθρούς. Φίλους η Ελλάδα δεν έχει. Δεν είχε ποτέ. Λεφτά ήθελαν να βγάλουν όλοι πάνω στην ατυχία μας να γεννηθούμε σε αυτήν την καταραμένη γωνία της Ευρώπης. Λεφτά θέλουν να βγάλουν και τώρα. Ας διαλέξουμε λοιπόν τον πατερούλη που μας ταιριάζει καλύτερα μέχρι τη μέρα που καταλάβουμε ότι η τύχη της Ελλάδα και του υπόλοιπου κόσμου βρίσκεται στα χέρια των λαών. Αυτή η μέρα αργεί ακόμα. Θα έρθει αλλά αργεί.)

Στη σελίδα μας, Μούτζες μου, στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges