Default Category

Σκωτσέζος υπουργός καλεί την Κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερους Σύριους πρόσφυγες

By N.

December 12, 2014

Ο Υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης Humza Yousaf, έκανε σύσταση στην Βρετανική Κυβέρνηση να δεχτεί περισσότερους πρόσφυγες από την Συρία. Σε επιστολή του προς την Υπουργό Εσωτερικών Theresa May, πιέζει για την κατασκευή περισσότερων κατοικιών και υποδομών για να υποδεχτούν ανθρώπους που πληρώνουν το βαρύ τίμημα του εμφυλίου στην χώρα της Μέσης Ανατολής.

Ο Humza Yousaf τόνισε:

“Η ενσωμάτωση των προσφύγων στην Σκωτία, έχει παίξει, διαχρονικά, έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της διαφορετικότητας της κοινωνίας μας, και έχει συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και του πολιτισμού μας. Έχουμε κάνει ξεκάθαρο εδώ και καιρό, ότι επιθυμούμε η Σκωτία να αποτελέσει ασφαλή εστία για τους Σύριους πρόσφυγες. Μέχρι τώρα οι αριθμοί που δεχόμαστε είναι πολύ μικροί! Η κρίση στην Συρία είναι η μεγαλύτερη προσφυγική κρίση  από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γιαυτό η Σκωτία είναι έτοιμη να διατεθειμένη να προσφέρει βοήθεια σε αυτούς τους ανθρώπους. Αν η Βρετανική Κυβέρνηση αρνηθεί να αναλάβει τις ευθύνες της, η Σκωτσέζικη Κυβέρνηση είναι εδώ για να καλύψει αυτό το κενό.”

Είναι περιττό να βάλουμε αυτές τις δηλώσεις δίπλα στην εμπρηστική, μισαλλόδοξη ρητορική της Ελληνικής Κυβέρνησης, που ένα μήνα τώρα αγνοεί εκατοντάδες Σύριους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Σύνταγμα, χωρίς στέγη και περίθαλψη. Είναι μάταιο να ελπίζουμε σε λύση από Υπουργούς που έχουν μιλήσει για “καλούς” και “κακούς” μετανάστες, και που προωθούν σχέδια για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης ανθρώπινων ψυχών, τύπου Αμυγδαλέζας.