Default Category

Ρεπορτάζ από τη χθεσινή μεγαλειώδη πορεία των ΜΑΤ – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

November 18, 2014

Με μικρής έκτασης επεισόδια ολοκληρώθηκε η χθεσινή πορεία 7.000 αστυνομικών για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου υπό το διακριτικό βλέμμα 30.000 διαδηλωτών που είχαν σταλεί από την Κυβέρνηση προκειμένου να διατηρηθεί η τάξη.

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που η πορεία έφτασε στο ύψος του Χίλτον, οπότε πάνοπλοι άνδρες της Ροσινάντε έκαναν σε φιλήσυχο μπλοκ των ΜΑΤ που διαδήλωνε ειρηνικά διασπώντας την πορεία σε δύο κομμάτια.

Σύμφωνα με αξιόπιστες αναφορές της Αστυνομίας, μερίδα διαδηλωτών θεώρησαν πολύ άδικο το γεγονός ότι υπήρχε μόνο ένας 1 μπάτσος για κάθε 4 διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα τον πρωτοπάρει.

Ως εκ τούτου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας υποσχέθηκε ότι στο μέλλον η ΕΛ.ΑΣ θα έρχεται σε συνεννόηση με τους διαδηλωτές, ώστε να παρευρίσκεται στις πορείες ο ίδιος αριθμός μπάτσων και διαδηλωτών, ενώ ζήτησε να τετραπλασιαστεί η ρίψη ληγμένων χημικών για να αδειάσει το στοκ και να προβεί η Ελλάδα σε νέα παραγγελία από το Ισραήλ.

Οι προληπτικές προσαγωγές έφτασαν τις 60, δηλαδή πολύ μακριά από τις 100 που ήταν ο αρχικός στόχος, πράγμα που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους διαδηλωτές οι οποίοι υποσχέθηκαν του χρόνου να είναι περισσότερο ύποπτοι προκειμένου να διευκολύνουν τους αστυνομικούς να πιάσουν την 100άρα.

Αμέσως μετά το τέλος της πορείας, εντοπίστηκαν στα Εξάρχεια συμμορίες σχιζοφρενών που βρίσκονταν εκτός ελέγχου κυνηγώντας κόσμο και σπάζοντας βιτρίνες αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ομάδες ΔΕΛΤΑ οι οποίες δρούσαν στο πλαίσιο του – εξαιρετικά μελετημένου και με γνώμονα την ασφάλεια του πολίτη – σχεδίου της Αστυνομίας με τίτλο “Σπάστε τα όλα και γαμήστε τους το σπίτι”.

Άνδρες των ΔΕΛΤΑ παραδέχτηκαν σε ρεπόρτερ του VICE ότι βγήκαν στους δρόμους για να παίξουν συμμοριτοπόλεμο αλλά επειδή καμία συμμορία δεν τους έπαιζε αποφάσισαν να παίξουν μόνοι τους, ενώ αμέσως μετά τον σαπάκιασαν στο ξύλο και τον παράτησαν αβοήθητο στο δρόμο.

Πάντως, αν όλοι οι Έλληνες έδειχναν το μισό επαγγελματικό ζήλο που δείχνουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν Μονακό. Να τα λέμε κι αυτά.

Στα θετικά της χθεσινής ημέρας προστίθεται κι ο ξυλοδαρμός Γερμανού φοιτήτη που πήρε μια γεύση της ελληνικής φιλοξενίας, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού τόνισε ότι θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε το καλοκαίρι του 2015 να μας επισκεφτούν 30.000.000 τουρίστες που θα έρθουν να ξυλοκοπηθούν κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Μοναδικό μελανό σημείο της 41ης επετείου για το Πολυτεχνείο αποτέλεσε η επέμβαση του Εγκέλαδου, ο οποίος χτύπησε 6 φορές μέσα σε 35 λεπτά, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ζημιές. Σε δηλώσεις του ο Εγκέλαδος είπε ότι τάσσεται στο πλευρό της Κυβέρνησης στην προσπάθεια που κάνει να βγουν οι Έλληνες στους δρόμους δηλώνοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για τη σθεναρή αντίσταση που προβάλλουν.

Τα αποτελέσματα του Εγκέλαδου έγιναν ορατά μόλις σήμερα το πρωί όταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συμφωνήσουν στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο χρόνο των εκλογών αλλά και σε μια κοινή στάση έναντι των δανειστών με βασικό αίτημα τη μείωση του χρέους, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο σεισμός δε χτύπησε σε ολόκληρη την Αθήνα με την ίδια ένταση. Στην Κουμουνδούρου κουνάει ακόμα.

Τις δηλώσεις του προσπάθησε να μαζέψει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης λέγοντας ότι ο κ. Παπαδημούλης – αλλά κι όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ – είναι εντελώς κουνημένοι αλλά θα πρέπει να τους ψηφίσουμε για να γλιτώσουμε από τους νεοδημοκράτες που είναι αποκτηνωμένοι και τους πασόκους που είναι τελειωμένοι.

Εσείς πάντως μπορείτε να ψηφίσετε ΑΝΕΛ για να μπούνε στη Βουλή και να συνεργαστούν με το ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συνεργασία αποκτηνωμένων-τελειωμένων θα περάσουμε ομαλά στη συνεργασία κουνημένων-ψεκασμένων. Πάνω απ’ όλα η κυβερνητική σταθερότητα!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Για όσους δε γνωρίζουν, η χθεσινή πορεία έγινε στο πλαίσιο της Διαδραστικής Εμπειρίας “Πολυτεχνείο,41 χρόνια μετά”. Ευχαριστούμε πολύ όσους την αναδημοσίευσαν. Αλλά αρκετά με τους μπάτσους και το Πολυτεχνείο. Από αύριο νέα θέματα.)

Γίνε μπάτσος στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges