Επικαιρότητα

Πωλούνται έντεκα ελληνικά νησιά για λιγότερα από 15 εκατομμύρια

By N.

July 20, 2015

Από την MaryVakaridis

 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ελληνικών νησιών κυμαίνεται από 1.200 ως 6.000. Δεκάδες από τα νησιά αυτά πωλούνται σε τιμές που συχνά δεν ξεπερνούν την τιμή ενός διαμερίσματος στο κέντρο της Γενεύης. Κάναμε μια επιλογή.

Ομφορί – 50 εκατομμύρια ευρώ

Το νησί αυτό βρίσκεται στο Ιόνιο πέλαγος, είναι εν μέρει ανεπτυγμένο και διαθέτει ένα μόνο ακίνητο, αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία. Υπάρχει ήδη άδεια ανοικοδόμησης για το 20% της συνολικής επιφάνειας. Η συγκεκριμένη αγορά μπορεί να αποδειχτεί μια καλή ευκαιρία για επενδύσεις, αν η ελληνική κυβέρνηση δώσει το πράσινο φως για περαιτέρω ανοικοδόμηση.

Δουλίχιο – 40 εκατομμύρια ευρώ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ιδιωτικό νησί που πωλείται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με έκταση 5,4 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Το υψηλότερο σημείο του είναι στα 250 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Με τον πληθυσμό του να αποτελείται μόνο από 4000 ελαιόδεντρα, το μέρος διαθέτει όλα τα τυπικά προσόντα για να μεταμορφωθεί σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Ναυσικά – 6,9 εκατομμύρια ευρώ

Το νησί αυτό που πουλήθηκε πρόσφατα, είναι ένα από τα τελευταία παρθένα νησιά του Ιονίου πελάγους. Διαθέτει προστατευμένους κόλπους, τρία μεγάλα φυσικά λιμάνια ενώ η κορυφή του βουνού του προσφέρει πανοραμική θέα 360 μοιρών.

Νήσος Βορείου Αιγαίου – 35 εκατομμύρια ευρώ

Σε απόσταση μόλις μισής ώρας με ταχύπλοο από την Αθήνα, το ελάχιστα ανεπτυγμένο αυτό νησί προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον των επενδυτών λόγω της κοντινής του απόστασης από την πρωτεύουσα.

Στρογγυλή – 4,5 εκατομμύρια ευρώ

Κοντά στο νησί Μάραθος, στα Δωδεκάνησα, πρόκειται για ένα εντελώς παρθένο μέρος. Το νερό του γίνεται πόσιμο αφού φιλτραριστεί και μπορεί να τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα από την Μάραθο.

Κύθνος – 5 εκατομμύρια ευρώ

Σε απόσταση μιας ώρας με πλοίο από την Αθήνα, το νησί αυτό είναι κατοικημένο και διαθέτει καμιά εικοσαριά γραφικά σπίτια. Προς πώληση έχουν τεθεί περίπου 200.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ το νησί διαθέτει την βασική υποδομή.

Σοφία – 5,5 εκατομμύρια ευρώ

Είναι σε μη ανεπτυγμένη κατάσταση και έχει χαρακτηριστεί ως υγρότοπος Ραμσάρ, δηλαδή υγρότοπος διεθνούς σημασίας, στα πλαίσια της σύμβασης Ραμσάρ. Η απόλυτη ησυχία είναι διασφαλισμένη αφού απαγορεύεται η διέλευση εμπορικών πλοίων.

Άγιος Θωμάς –15 εκατομμύρια ευρώ

Στα 20 λεπτά από την Κόρινθο και στα 45 λεπτά από την Αθήνα με θαλάσσιο ταξί, αυτό το, ακόμα, μη ανεπτυγμένο νησί αναδύεται από τα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού κόλπου.

Γαία – 3 εκατομμύρια ευρώ

Ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων, στο Ιόνιο πέλαγος, και έχει χαρακτηριστεί από την ιστοσελίδα PrivateIslandsOnline ως η «παιδική χαρά των εκατομμυριούχων» αφού υπάρχει άδεια για το χτίσιμο έξι πολυτελών κατοικιών σε διακριτές τοποθεσίες, ενώ οι συνθήκες είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ και ψάρεμα.

Χερσόνησος Λυχνάρι – 3 εκατομμύρια ευρώ

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών με πλοίο, στα δυτικά της Κορίνθου. Το νησί έχει προς το παρόν προφυλαχθεί από την ανάπτυξη. Διαθέτει μερικά πολυτελή ακίνητα, πόσιμο νερό, ένα δρόμο και ελαιόδεντρα. Φαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες βιάζονται να το πουλήσουν μιας και η τιμή μειώθηκε πρόσφατα κατά το ήμισυ.

www.bilan.ch