Επικαιρότητα

Προς Κυριάκο Μητσοτάκη: Ο ακριβός κ. Βενιζέλος

By N.

February 13, 2015

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναρτώντας στο Διαδίκτυο το ΦΕΚ για τη σύσταση του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, έκανε λόγο για υποκρισία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που εξαγγέλλουν κατάργηση των “στρατών” συμβούλων. Δεν έχω πρόβλημα με τους συμβούλους αλλά με την υποκρισία!» ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω twitter.

Αν διαβάσει κανείς τα όσα αναφέρει το ΦΕΚ θα δει άμεσα αυτό που «είδε» και ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Πως συνιστώνται για την εκπλήρωση του σκοπού του γραφείου: «δέκα θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και πέντε ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων − ειδικών συνεργατών, ενώ στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αποσπώνται μέχρι πέντε υπάλληλοι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του δημόσιου τομέα».

Ωστόσο, κάποιος που θα «παρατηρήσει» προσεκτικότερα το περιεχόμενο του ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 214 Β’ / 10 Φεβρουαρίου 2015) θα διαπιστώσει πως το κόστος λειτουργίας του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «ανέρχεται στις 117.614,00 ευρώ περίπου, για το τρέχον οικονομικό έτος 2015, και 128.700,00 ευρώ περίπου, για καθένα από τα επόμενα έτη».

Αυτό που φαίνεται πως δεν έκανε ο κ. Μητσοτάκης ήταν να συγκρίνει το συγκεκριμένο ΦΕΚ με το «υπ’ αριθμ. 1817 της 25 Ιουλίου 2013», με το οποίο καθορίζεται η σύσταση του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και μπορεί οι θέσεις των μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων και συμβούλων, όπως και των υπαλλήλων που αποσπώνται να είναι ο ίδιος, αυτό που έχει τεράστια διαφορά είναι η δαπάνη που προκαλείται στον κρατικό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, το κόστος για το μισό 2013 ήταν 234.353 ευρώ, ενώ για το 2014 και για κάθε επόμενο το κόστος ανερχόταν στις 468.706 ευρώ περίπου.

Δείτε τα σχετικά Φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως:

efsyn