Default Category

Προεκλογικός πυρετός – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

January 07, 2015

Χωρίς απρόοπτα συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος στην πανέμορφη χώρα μας, αφού ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει την ακροδεξιά περιοδεία του ανά την Ελλάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, αντί να πιάνει πουλιά στον αέρα, τα αμολάει κι όποιον πάρει ο Χάρος.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε τον φράχτη του Έβρου για να δει αν στέκεται ακόμα όρθιος, αν και δεν αποκλείεται να αναζητούσε καμιά τρύπα για να την κοπανήσει πριν τις εκλογές, μπας και γλιτώσει την εξορία στη Ραφήνα.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε στον καθαγιασμό των σκατόνερων του Πειραιά αλλά αντί να κάνει μία έτσι και να ρίξει τον Λοβέρδο μέσα, χαμουρευόταν με το παπαδαριό και τις θεούσες, οπότε καταλαβαίνουμε ότι είναι πανέτοιμος για πρωθυπουργός.

Από τη μία ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε για ακόμα μια φορά τους μετανάστες για όλα τα δεινά του ελληνικού λαού, από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία και μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα.

Δεν είναι πολύ ωραία που μιλάνε όλοι εν ονόματι του ελληνικού λαού χωρίς να τον ρωτήσουν;

Βέβαια, θα μου πείτε, έχει δώσει κι ο ελληνικός λαός τα δικαιώματά του, αφού τόσα χρόνια έχει πιει το αμίλητο νερό και κατά βάθος καραγουστάρει να βλέπει τον Αντώνη Σαμαρά να του χαϊδεύει τα φασιστικά αυτιά και τον Αλέξη Τσίπρα να το γυρνάει στο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Άμα παντρευτεί κιόλας την Περιστέρα με παπά και με κουμπάρο μέχρις τις εκλογές, θα έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι του.

Ο προεκλογικός πυρετός όμως δε σταματάει εδώ, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε προεκλογική ομιλία του στο ασανσέρ μιας πολυκατοικίας στην Καλλιθέα, σύγκρινε τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τις επερχόμενες εκλογές με τις εκλογές του 1920. Ένα ζουρλομανδύα γρήγορα!

Κι ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να μας πείσει να τον στείλουμε στο Δαφνί αντί για τον Κορυδαλλό, η Αντιγόνη Λυμπεράκη – που αποχώρησε από τη Δράση αλλά τώρα η Δράση κατεβαίνει με το Ποτάμι, οπότε γιατί στο διάολο αποχώρησε από τη Δράση; – είπε στον Ενικό ότι το Ποτάμι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει το νέος ΛΑΟΣ ή η νέα ΔΗΜΑΡ και να αποτελέσει το δεκανίκι της επόμενης κυβέρνησης.

Και μνημόνιο και αντιμνημόνιο. Και Σκυλακάκης και Λυκούδης. Βέβαια, ο Σπύρος Λυκούδης ψήφιζε επί ένα χρόνο όλα τα μέτρα λιτότητας – όπως κι ο Γρηγόρης Ψαριανός -, οπότε εδώ το Ποτάμι παρουσιάζει μια σχετική σταθερότητα απόψεων.

Την ίδια σταθερότητα επέδειξε το Ποτάμι και σήμερα όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πρώην γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, αν και στις 30 Δεκεμβρίου είχε γράψει ότι “όσοι ασκούν εξουσία σε γενικές γραμματείες και δημόσιους οργανισμούς δε θα είναι υποψήφιοι αν δεν περάσουν 4 χρόνια από τη λήξη της θητείας τους.”

Ο Χάρης Θεοχάρης παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2014, οπότε καταλαβαίνουμε ότι δε μπήκαμε στο 2015 αλλά στο 2018. Πώς πέρασαν έτσι 3 χρόνια ε;

Αλήθεια, τα λεφτά για τα πολυτελή εκλογικά κέντρα που φυτρώνουν από δω κι από κει σαν τα μανιτάρια, πού τα βρίσκει ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού το Ποτάμι δε διαθέτει κρατική επιχορήγηση ως κοινοβουλευτικό κόμμα; Πόσα κουπόνια έχει αγοράσει πια αυτό το 5% που λέει ότι θα τον ψηφίσει;

Προφανώς αρκετά, ώστε να περισσεύουν και για διαφημίσεις της Google που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Οι μόνοι που διαφημίζονται – προς το παρόν – στο διαδίκτυο είναι η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. Κανείς άλλος.

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για την παράνοια που διαπιστώνεται καθημερινά ενόψει εκλογών αλλά θα κλείσω με αυτό:

Συζητάνε όλοι για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη θέση και θα γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων αφήνοντας συστηματικά έξω από την κουβέντα τη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και στις δημοσκοπήσεις την εμφανίζουν από τέταρτη έως πέμπτη.

Παριστάνουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν υπάρχει. Παριστάνουν ότι το 9,4% των φασισταριών που την ψήφισαν το καλοκαίρι έχουν εκδημοκρατιστεί. Ψήφος διαμαρτυρίας ήταν μωρέ. Το σύστημα ήθελαν να τιμωρήσουν τα παιδιά αλλά τώρα έβαλαν μυαλό.

Θα διαψευθούν πανηγυρικά όλοι τους. Όπως πάντα άλλωστε.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Παραδεχτείτε ότι δε θέλετε να τελειώσει ποτέ η προεκλογική περίοδος. Παραδεχτείτε ότι περνάτε Τ Ε Λ Ε Ι Α. Και μην ξεχνάτε: Αποχή, λευκό, άκυρο και Ποτάμι ευνοούν τον εκάστοτε πρώτο.)

Προεκλογικά θερμόμετρα θα βρείτε στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges