Default Category

Πρεμιέρα πανελλαδικών – by To Skouliki Tom

By Τhe Τhree Μooges

May 18, 2015

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν και φέτος οι πανελλήνιες που κανονικά δε λέγονται πανελλήνιες αλλά πανελλαδικές, αφού δε δίνονται από όλους τους Έλληνες αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, η έκθεση είχε θέμα “Προστασία και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς” – πιο ναφθαλίνη πεθαίνεις -, οπότε καταλαβαίνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έβαλε στόχο οι μαθητές να μισήσουν για πάντα την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους σε μουσείο. Κάθε χρόνο και χειρότερα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 60% των μαθητών γράφουν κάτω από τη βάση στην Έκθεση κι αυτό είναι πολύ λογικό, αφού πρέπει να είσαι ιδιοφυΐα για να αναπτύξεις σε 600 λέξεις θέματα στα οποία έχουν μείνει μεταξεταστέες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Από την άλλη, αν σκεφτεί κανείς ότι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης έκαναν τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν οι άθλιες πανελλαδικές, δεν είναι να απορεί κανείς που αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου.

Μετά από 12 χρόνια σπουδών, οι μαθητές καλούνται να παπαγαλίσουν μαλακίες που έχουν μάθει σε φροντιστήρια τα οποία έχουν πληρώσει χρυσά, διαβάζουν σαν ρομπότ από το πρωί μέχρι το βράδυ παθαίνοντας κρίσεις πανικού κι όλα αυτά για να διαλέξουν στην τύχη το επάγγελμα που είναι πολύ πιθανό να σιχαίνονται στα 30 τους.

Βέβαια, αυτό δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα αν δεν είσαι ρουφιάνος, γλείφτης και κάθαρμα, δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ καριέρα, οπότε συμβουλεύω τους μαθητές να μην παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τις πανελλαδικές, όπως και τίποτα άλλο σε αυτή τη χώρα.

Πάντως, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά της αριστείας, θα μπορούσε να βγάλει ανακοίνωση και να πει ότι θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 90% στο εισόδημα των οικογενειών των μαθητών που θα γράψουν πάνω από 10, ώστε να πατώσουν όλοι και να έχουν ίσες ευκαιρίες εισαγωγής στην Ιατρική, τη Νομική και το Πολυτεχνείο.

Δεν είναι σωστό σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς να υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν.

Σε μια καλή σοβιετία η μόνη σωστή κουλτούρα είναι η κουλτούρα του Κόμματος.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές καλή λευτεριά και καλά μπάνια!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Επειδή είμαι πολύ δαιμόνιο σκουλήκι είχα γράψει από πέρσυ σχετικά με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τις πανελλαδικές, το οποίο θα μείνει στα χαρτιά, όπως και το υπόλοιπο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης: Η Φαντασία στην Παιδεία.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Οι πανελλαδικές είναι σαν το Final 4 της Ευρωλίγκας. Γαμιέσαι όλη τη χρονιά, παίζεις ομίλους, μετά ξανά ομίλους, μετά playoff και τελικά τα πάντα κρίνονται σε ένα ματς. Αλέξη, θέλουμε σύστημα ΝΒΑ σην Ευρωλίγκα. Με το εκπαιδευτικό κάνε ό,τι καταλαβαίνεις.)

Κάντε την πρεμιέρα σας στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges